Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

'We hebben sowieso de mooiste shirts'

KNVB Media
KNVB Media
17 juni 2015, 19:51

Twaalf finalisten van het NK Continental 7x7 35/45+-voetbal reisden op zaterdag 15 juni af naar het KNVB -sportcomplex in Zeist. Zo ook het 45+-team van Wodanseck uit Wolfheze. - Foto: KNVB Media

‘Als je zover bent gekomen, dan wil je ‘m ook winnen’. Met deze gedachte in het achterhoofd reisden twaalf finalisten van het NK Continental 7x7 35/45+-voetbal op zaterdag 15 juni af naar het KNVB -sportcomplex in Zeist. Zo ook het 45+-team van Wodanseck uit Wolfheze.

Het is negen uur ‘s ochtends als er koffie wordt geschonken in de kantine van SV Wodanseck. Het derde elftal van de vereniging uit Wolfheze komt uit in de 6e klasse en levert het gros van de spelers voor het 45+-team. Het team plaatste zich voor het tweede jaar op rij voor het NK. "Vorig jaar hebben waren we vierde en grepen we dus net naast een prijs", vertelt middenvelder Paul Ummels. "Ik heb echt het gevoel dat we dit jaar wel een beker pakken." Na de koffie vertrekt de ploeg vergezeld van familieleden en pupillen naar het KNVB-sportcomplex in Zeist. De velden in Zeist liggen er perfect bij, maar de lucht oogt dreigend. Niet veel later daalt een zomerse bui neer op de feesttenten waaronder spelers en aanhang zich hebben verzameld. Warmlopende teams die de eerste poulewedstrijden moeten spelen, halen daardoor een nat pak, maar gelukkig is het droog als zij aan hun wedstrijd beginnen.

Finaleplek lonkt

Vanachter de boarding zien de Wodanseckers hoe rivalen Best Vooruit en Heerenveense Boys doelpuntloos gelijkspelen. Bij winst is een finaleplek al bijna binnen. Een begeerde cup lonkt. Heerenveense Boys, dat geen rust heeft gehad, blijkt echter niet zomaar aan de titelaspiraties mee te willen werken. Een wonderschoon afstandsschot van eigen helft verschalkt Wodanseck-keeper Bert Logtenberg: 0-1. Spits Frank Rijenga, in de competitie goed voor 28 goals, trekt de stand door een benutte penalty nog wel gelijk maar verder komt Wodanseck niet. Tegen Best Vooruit moet Wodanseck zich revancheren wil het nog uitzicht houden op een beker. De mannen starten vol goede moed maar de ploeg uit Best is gewoon te sterk. De spits van Best schiet koel raak na een zorgvuldig opgebouwde aanval: 1-0. De mannen uit Wolfheze kunnen aanvallend weinig uitrichten en hebben steeds meer moeite om de vlugge spitsen af te stoppen. Dankzij Bert loopt de achterstand niet verder op, maar het verlies is na 20 minuten wel een feit. Wat rest is een finale om de vijfde en zesde plaats. Teleurgesteld evalueren de spelers het verlies. "We kwamen afspraken niet na en waren steeds twee stappen te laat. Maar eerlijk is eerlijk; die jongens hebben verdiend gewonnen. En ach, we doen ’t voor de lol", relativeert Wim van den Born.

Mooiste shirts

Vermoeid ploffen de spelers neer op het terras bij het veld. Terwijl iedereen een lunch nuttigt, gaat het relativeren verder en wordt er heel snel weer gelachen. "Ach ja, we hebben sowieso de mooiste shirts", merkt Paul Schoenmakers op. "En laten we de vijfde prijs dan maar pakken." Die vijfde plek wordt in de kruisfinale tegen Pancratius inderdaad veilig gesteld. Na een prachtige openingsgoal van Arie van Veelen is de beer los en loopt Wodanseck uit naar maar liefst 7-1. "Het is een leuke afsluiter zo", zegt Frank de Vries na afloop. "We hebben de vieze smaak van de poulewedstrijden hiermee een beetje weggespoeld."

Vanaf het terras in de zon zien de Wodanseckers hoe Ooit Venray de 45+-titel prolongeert en hoe Heerenveense Boys tegen Ajax wint na strafschoppen. Terwijl de barbecue overuren maakt, worden de bekers uitgereikt aan de nummers één tot en met drie. Wodanseckneemt applaus in ontvangst voor de vijfde plaats. "Na het winnen van de vierde en vijfde prijs gaan we volgend jaar voor de zesde plek", grapt Paul Ummels. "Nee zonder gekheid: we willen gewoon een keer een beker winnen. Dus als we volgend jaar de voorrondes doorkomen, gaan we het zeker opnieuw proberen."

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen