Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Selectie van Buitenveldert organiseert Vriendinnendag

KNVB Media
KNVB Media
23 februari 2018, 10:49

Jaarlijks komen er zo'n 35 meiden af op de Vriendinnendag van SC Buitenveldert. - Foto: KNVB Media

Bij SC Buitenveldert neemt de vrouwenselectie de organisatie van de jaarlijkse Vriendinnendag voor haar rekening. Ieder lid van het team heeft zijn eigen taak.

In 2016 organiseerde SC Buitenveldert voor het eerst het evenement, dat binnen de club Meidenvoetbaldag wordt genoemd. Trainer Hans de Winter nam het initiatief nadat hij eerder ook betrokken was geweest bij de organisatie van soortgelijke activiteiten bij andere clubs.

Aanstelling

De Winter legde de verantwoordelijkheid neer bij de vrouwenselectie. De evenementencommissie nam de klus aan en Lieselotte Wels werd de kartrekker.

Trainen tijdens de Meidenvoetbaldag van SC Buitenveldert.

Binnen de selectie was er al snel veel enthousiasme voor het idee. "We gingen aan de slag met het draaiboek van Hans. Iedereen nam een taak op zich. Zo hebben we meiden die op zoek gaan naar sponsoren, helpen op de dag zelf of bijvoorbeeld de social media voor hun rekening nemen. Hiermee nemen we als team onze verantwoordelijkheid. We laten zo zien dat we betrokken zijn bij de club."

Programma

Het programma was in de eerste twee edities ongeveer gelijk. Deze opzet wordt ook in 2018 aangehouden. "We beginnen de dag met een opening in de kantine. Daarna geeft onze trainer een training van ongeveer een uur. We kunnen dan direct het niveau van de meiden zien en ze daarop indelen. Daarna hebben we een circuit met zes verschillende activiteiten met een ‘hoog fungehalte’ zoals slagbal met de voet, Belgisch voetbal en dribbelen of schieten door smartgoals. Elk groepje doet drie onderdelen voor de lunch.” 

Schieten door smartgoals tijdens de Meidenvoetbaldag van Buitenveldert.

Na het eten staan de laatste drie onderdelen op het programma. Tot slot wordt er een vier-tegen-vier-toernooi gespeeld. "We doen dit met wisselende teams en houden van iedereen individueel de score bij. Zo heb je aan het einde van de middag een winnaar. Het leuke is dat dit niet altijd de beste voetbalster hoeft te zijn. Met een prijsuitreiking sluiten wij de dag af."

35 meisjes

Tijdens de eerste edities kwamen zo’n 35 meisjes op de Meidenvoetbaldag af. "Een groot deel is al lid van de club, maar er komen zeker ook andere meiden. Soms zijn het vriendinnetjes, maar vaak ook komen ze af op de aankondigingen die we verspreiden. De kosten bedragen 20 euro per deelname. Hiervoor krijgt iedereen onder andere eten en drinken, een herinnering en eventueel een prijs."
 
Na afloop krijgen alle meiden een foto per mail toegestuurd. "We willen niet direct iemand lastigvallen met een aanmeldformulier, maar in de mail zetten we wel de contactgegevens van degene bij wie je je moet aanmelden. Wellicht levert dit nog wat nieuwe leden op. Zo helpen wij als selectie mee aan de toekomst van het team. Bovenal is de organisatie van onze Meidenvoetbaldag een goede gelegenheid om je als club te laten zien."

Vrienden- & Vriendinnendag Vrienden- & Vriendinnendag Meer informatie over de organisatie van een Vrienden- & Vriendinnendag.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen