Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

De deelnemende teams regelen alles zelf

KNVB Media
KNVB Media
12 september 2015, 20:40

Bij AVV Swift namen de seniorenteams zelf het initiatief om na het seizoen tot aan de vakantie door te spelen. - Foto: KNVB Media

Langs de lijn hoor je vaak dat het zo jammer is dat wanneer het weer mooi wordt, het voetbal stopt. Ook bij AVV Swift. Daar namen de seniorenteams uiteindelijk zelf het initiatief om na het seizoen tot aan de vakantie door te spelen. Dat was vijf jaar geleden. Ook dit jaar gaan er weer zestien teams strijden om een fantastisch prijzenpakket. Vorig jaar was de hoofdprijs vijftien paar schoenveters...

Vanaf het dakterras van het nieuwe clubgebouw is er prachtig uitzicht op de drie kunstgrasvelden ingeklemd tussen de Zuidas en de woonblokken van Amsterdam Zuid. Swift is een grote vereniging met 26 seniorenteams. Het zomeravondtoernooi is alleen voor de eigen teams waarbij de selectieteams zijn uitgesloten. Het toernooi is namelijk ook bedoeld om elkaar beter te leren kennen. Om te zorgen dat er elke avond voldoende spelers per team zijn, mag er gebruik worden gemaakt van inleenkrachten. Dat heeft zelfs al gezorgd voor extra ledenaanwas.

Verantwoordelijk

Het toernooi is opgezet volgens de regels van het 35+-voetbal. Er wordt gespeeld op zes avonden en elk team speelt twee wedstrijden van veertig minuten per avond. Na drie weken wordt de poule-indeling herzien en worden de sterkere teams bij elkaar in een poule geplaatst. Het bestuur hoeft alleen maar te faciliteren. De teams regelen verder alles onderling. De winnaar van het toernooi is verantwoordelijk voor de organisatie van het volgende jaar. De teams fluiten elkaars wedstrijden, ruimen zelf de doelen op en hebben om beurten corvee. Het toernooi is lean en mean opgezet. Het draait tenslotte om het voetbal en natuurlijk de derde helft.

Het toernooi wordt elk jaar geëvalueerd en heeft daardoor al wel een aantal veranderingen ondergaan. Zo is het van acht naar zes avonden gegaan en is de woensdagavond ingeruild voor donderdagavond. Door goed te luisteren naar de wensen en aan te passen, is er een stabiele, leuke seizoensverlenging ontstaan die populair is bij de leden.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen