Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Heroes of Football trapt af bij Westlandia

KNVB Media
KNVB Media
30 januari 2017, 15:38

De KNVB werkt samen met de John Blankenstein Foundation. - Foto: KNVB Media

De Europese bewustwordingscampagne Heroes of Football heeft zondag afgetrapt bij rkvv Westlandia. De club uit Naaldwijk is daarmee de eerste voetbalvereniging die het onderwerp homoacceptatie op en rond het veld bespreekbaar maakt.

Een van de manieren om tot een veiliger sportklimaat te komen is het bespreekbaar maken van homoacceptatie binnen het voetbal. De KNVB doet dit in samenwerking met de John Blankenstein Foundation. Zo gaan we bijvoorbeeld langs bij clubs uit het betaald voetbal om over dit onderwerp te praten en verzorgen we workshops voor hun jeugdtrainers.

Ook wij merken dat er vooroordelen leven in de voetbalwereld. Door samen met de John Blankenstein Foundation kennis over dit onderwerp te delen met clubs uit het betaald- en amateurvoetbal, verwachten we dat de voetbalwereld ruimdenkender en vrijer zal worden. Het voetbalveld is bij uitstek een plek waar je echt jezelf moet kunnen zijn.

Virtual reality bioscoop

In de virtual reality bioscoop.

Bij Westlandia werd zondag een speciale virtual reality bioscoop ingericht om de film Always Part of a Team te lanceren. Dit is het verhaal van ex-prof Arnold Smit die de film ook zelf heeft ingesproken. Het gebruik van virtual reality maakt het onderwerp op een vernieuwende manier bespreekbaar, zodat je echt kunt ervaren hoe het voelt om 'opgesloten' te zitten. De film is opgenomen in de kleedkamers, spelerstunnel, op het veld, de tribune en onder de douche van Excelsior.

Homoacceptatie is een van de onderdelen van onze bredere aanpak op het gebied van diversiteit. Als KNVB staan we voor voetbal dat voor iedereen is. En iedereen, ongeacht huidskleur, seksuele voorkeur, afkomst of religie, moet mee kunnen doen en zich veilig en gerespecteerd voelen op en om het voetbalveld. Een speler of speelster moet zich altijd veilig genoeg voelen om uit te kunnen komen voor zijn/haar seksuele voorkeur, dit geldt voor spelers/speelsters uit de 6e klasse tot de Eredivisie.

Diversiteit in het voetbal Diversiteit in het voetbal Voetbal is er voor iedereen ongeacht culturele achtergrond, huidskleur, ras, seksuele voorkeur of religie.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen