Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Stappenplan helpt VV Baarlo bij voorbereiding op WBTR

KNVB Media
KNVB Media
1 juni, 9:52

Het bestuur van VV Baarlo ging gezamenlijk in gesprek om de veranderingen in de statuten door te nemen. - Foto: KNVB Media

Vanwege de invoering van de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen veranderen sommige regels voor bestuurders van verenigingen. Dit betekent dat clubs (mogelijk) hun statuten moeten aanpassen om aan de nieuwe wet te voldoen. VV Baarlo heeft de afgelopen periode al bekeken welke veranderingen moesten worden doorgevoerd. De Limburgse vereniging deelt haar ervaringen.

Op 1 juli 2021 treedt de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen ('WBTR') in werking. De nieuwe wet moet ervoor zorgen dat de regels voor bestuurders van verenigingen en stichtingen zoveel mogelijk gaan aansluiten bij de regels voor bestuurders van BV’s en NV’s. Dit is allemaal bedoeld om de kwaliteit van het besturen te verhogen. Voor verenigingen is het belangrijk voor 1 juli 2021 de veranderingen goed door te nemen, zodat je weet welke regels er vanaf die datum gelden. Wanneer het bestuur de veranderingen heeft doorgenomen, is het goed om te kijken of er zaken moeten veranderen in de vereniging (de statuten, het huishoudelijk reglement of, indien dat bestaat, het bestuursreglement).

VV Baarlo heeft bovenstaande stappen al doorlopen, legt secretaris Monique van Wijlick uit. “Toen we over de WBTR hoorden, hebben we hier meteen meer informatie over opgezocht. Het bleek dat we onze statuten tegen het licht moesten houden en mogelijk aanpassen. Samen met de vorige secretaris Len Gielen heb ik toen de handschoen opgepakt en zijn we aan de slag gegaan.”

Stappenplan

Met haar achtergrond als griffier bij de rechtbank in Limburg was Van Wijlick de aangewezen persoon binnen VV Baarlo om zich te verdiepen in de WBTR. Volgens de secretaris is een juridische achtergrond echter niet per se nodig. “Het helpt mogelijk als er iemand binnen de vereniging juridische kennis heeft. Maar wij hebben een stappenplan doorlopen dat in begrijpelijke taal uitlegt wat er wordt verwacht van het bestuur van een vereniging om te voldoen aan de wet.”

We wilden het bestuur niet alleen informeren, maar hen laten meedenken over welke zaken we in de nieuwe statuten zouden zetten

Van Wijlick raad bestuurders aan een stappenplan te zoeken, omdat het kan helpen bij het toepassen van de WBTR. Enkele onderdelen die aan de orde kwamen bij VV Baarlo waren de taakvervulling van het bestuur, aansprakelijkheid van bestuursleden, tegenstrijdig belang en hoe om te gaan met een tegenstrijdig belang. Stap voor stap ging Van Wijlick de onderdelen langs en met haar voorganger bij VV Baarlo werd alles minutieus bijgehouden in een document. “Samen hebben we bijvoorbeeld bepaald dat bij een investering van meer dan 5.000 euro er altijd twee, bij voorkeur drie, verschillende offertes opgevraagd moeten worden bij zoveel mogelijke lokale ondernemers. Dit om belangenverstrengeling te voorkomen. Zo kun je als vereniging bepalen welke voorwaarden je ergens aan stelt.” Het is belangrijk om deze afspraken zoals VV Baarlo heeft gedaan vast te leggen, bijvoorbeeld in het bestuursreglement.

Bestuur laten meedenken

Het document dat is opgesteld, werd gedeeld met de rest van het bestuur. “Wij hebben een korte presentatie gegeven en we zijn daarna als bestuur met elkaar in gesprek gegaan over de voorgestelde veranderingen. We wilden het bestuur niet alleen informeren, maar hen laten meedenken over welke zaken we in de nieuwe statuten zouden zetten.”

Na het overleg met het bestuur is een bestuursreglement opgesteld dat is verstuurd naar de notaris. De laatste stappen zijn dat de notaris dit goedkeurt, waarna de wijzigingen worden voorgelegd aan de leden tijdens de Algemene Ledenvergadering.

Volgens Van Wijlick is het vooral belangrijk de wijzigingen niet alleen op papier door te voeren, maar er ook naar te gaan leven. “Je moet het niet alleen publiceren op de site en het daarbij laten. De eerste bestuursvergaderingen staat de WBTR op de agenda om ervoor te zorgen dat het automatisch onderdeel wordt van ons doen en laten. Daarna gaan we het periodiek evalueren, zodat het onderwerp op het netvlies blijft staan.”

‘Iedereen zit in hetzelfde schuitje’

VV Baarlo heeft het gehele proces inmiddels zo goed als doorlopen. Van Wijlick schat dat zij en haar voormalige mede-secretaris er beiden in totaal zo’n 40 uur mee bezig zijn geweest. “Het is een forse tijdsinvestering, maar als je het met z’n tweeën doet – en dat zou ik zeker aanraden – is het goed te doen. Het is ook mogelijk dat je als vereniging al voldoet aan de WBTR, dan zal de tijdsinvestering een stuk minder zijn. Ik merk wel dat het onderwerp veel verenigingen bezighoudt. Iedereen zit in hetzelfde schuitje. Daarom zou ik adviseren contact op te nemen met andere verenigingen of de gemeente. Veel clubs snappen niet helemaal wat de WBTR inhoudt en wat je als vereniging precies moet doen. Door gezamenlijk op te trekken kun je kennis delen en ervoor zorgen dat jouw vereniging op tijd aan de wet voldoet. Het is voor de toekomst van de club belangrijk dit goed te regelen. Onze ervaring is dat het goed te doen is."

De KNVB heeft een kort stappenplan ontwikkeld om verenigingen te ondersteunen bij de WBTR. Je kunt het document hieronder downloaden.

Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen Bekijk meer informatie over de WBTR.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen