Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Voldoet het aanmeldproces van jouw nieuwe leden al aan de AVG-richtlijnen?

KNVB Media
KNVB Media
16 februari, 8:38

Via de website van de KNVB is er een digitaal aanmeldformulier voor de registratie van nieuwe leden beschikbaar. - Foto: KNVB Media

Het voorjaar gebruiken veel verenigingen om activiteiten te organiseren voor de werving van nieuwe leden. Als nieuwe leden zich willen aanmelden, hoe regelt jouw vereniging dat nu dan? En is dat dan volgens de AVG richtlijnen geregeld? Via de website van de KNVB is er een digitaal aanmeldformulier voor de registratie van nieuwe leden beschikbaar. Door gebruik te maken van dit aanmeldformulier wordt het verwerken van nieuwe aanmeldingen in Sportlink Club eenvoudiger én het formulier voldoet aan de AVG richtlijnen.

Verenigingen kunnen op de eigen website een link plaatsen naar het aanmeldformulier op de website van de KNVB. Nieuwe leden kunnen eenvoudig hun gegevens invullen die, na goedkeuring van de vereniging, direct in Sportlink geregistreerd worden. Nadat een nieuw lid het formulier heeft ingevuld, ontvangt de vereniging een bericht in Sportlink Club.

Digitaal aanmeldformulier Digitaal aanmeldformulier Vind je club en word lid!

Voordelen digitaal aanmeldformulier

Omdat (ouders van) nieuwe leden direct zelf hun gegevens invullen, verloopt de registratie eenvoudiger. Verenigingen kunnen natuurlijk gewoon gebruik blijven maken van de wijze waarop zij nu alle nieuwe leden registreren. De KNVB stelt met de online aanmeldpagina een extra manier voor verenigingen ter beschikking waar zij gebruik van kunnen maken. En dit aanmeldformulier heeft zeker zijn voordelen.

Omdat nieuwe leden direct zelf hun gegevens invullen, verloopt de registratie eenvoudiger, wordt de administratieve last voor verenigingen verminderd en is de kans op fouten in het registratieproces kleiner. Daarnaast voldoet het aanmelden van nieuwe leden door middel van het digitale formulier aan de AVG richtlijnen. Dit betekent bijvoorbeeld dat er na aanmelding van kinderen tot 16 jaar een mail verzonden wordt aan hun ouders/verzorgers voor goedkeuring.

Activeer het aanmeldformulier voor jouw club

Om gebruik te kunnen maken van de aanmeldpagina, dien je als vereniging een aantal zaken voor te bereiden. In het Support Center van Sportlink vind je een stappenplan en extra uitleg. Mocht je er niet uit komen, dan kun je contact opnemen met de Sportlink Servicedesk. Heb je vragen voor de KNVB? Neem dan contact op met het team van KNVB Assist Contact.

Stappenplan Stappenplan Klik hier voor het stappenplan.

Support Center Support Center Klik hier voor extra uitleg.

Sportlink Servicedesk Sportlink Servicedesk Contact met de Sportlink Servicedesk.

Contact met de KNVB Contact met de KNVB Neem contact op met het team van de KNVB.

Ledenwerving en -behoud

Bekijk hier per leeftijdscategorie informatie over de voetbalvormen die jouw club kan inzetten, aangevuld met inspirerende succesverhalen van andere clubs, om een leven lang voetbal mogelijk te maken.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen