Digitaal aanmeldformulier voor nieuwe leden

KNVB Media
KNVB Media
17 oktober, 16:38

Meer gemak voor de verenigingen met het digitale aanmeldformulier. - Foto: KNVB Media

Vanaf 17 oktober is er een digitaal aanmeldformulier voor de registratie van nieuwe leden. Het formulier is beschikbaar via de website van de KNVB. Door gebruik te maken van het nieuwe aanmeldformulier wordt het verwerken van nieuwe aanmeldingen in Sportlink Club eenvoudiger én het formulier voldoet aan de AVG richtlijnen.

Verenigingen kunnen op de eigen website een link plaatsen naar het aanmeldformulier op de website van de KNVB. Nieuwe leden kunnen eenvoudig hun gegevens invullen die, na goedkeuring van de vereniging, direct in Sportlink geregistreerd worden. Nadat een nieuw lid het formulier heeft ingevuld, ontvangt de vereniging een bericht in Sportlink Club.

Digitaal aanmeldformulierVind je club en word lid!

Voordelen digitaal aanmeldformulier

Omdat nieuwe leden direct zelf hun gegevens invullen, verloopt de registratie eenvoudiger

Verenigingen kunnen natuurlijk gewoon gebruik blijven maken van de wijze waarop zij nu alle nieuwe leden registreren. De KNVB stelt met de online aanmeldpagina een extra manier voor verenigingen ter beschikking waar zij gebruik van kunnen maken. En dit aanmeldformulier heeft zeker zijn voordelen.

Omdat nieuwe leden direct zelf hun gegevens invullen, verloopt de registratie eenvoudiger, wordt de administratieve last voor verenigingen verminderd en is de kans op fouten in het registratieproces kleiner. Daarnaast voldoet het aanmelden van nieuwe leden door middel van het nieuwe digitale formulier aan de AVG richtlijnen. Dit betekent bijvoorbeeld dat er na aanmelding van kinderen tot 16 jaar een mail verzonden wordt aan hun ouders/verzorgers voor goedkeuring.

Doorontwikkeling aanmeldformulier

De komende maanden wordt het aanmeldformulier verder geoptimaliseerd, mede op basis van ervaringen en reacties vanuit de verenigingen. Het wordt in de toekomst bijvoorbeeld ook mogelijk om meer clubspecifieke vragen op te nemen in het formulier, waardoor verenigingen het volledige aanmeldproces kunnen digitaliseren via het nieuwe formulier.

Om gebruik te kunnen maken van de aanmeldpagina, dien je als vereniging een aantal zaken voor te bereiden. In het Support Center van Sportlink vind je een stappenplan.

StappenplanKlik hier voor het stappenplan.

Meer informatie

Het nieuwe aanmeldformulier is sinds 17 oktober te vinden op de website van de KNVB. In het Support Center van Sportlink vinden verenigingen extra uitleg. Mocht je er niet uit komen, dan kan je contact opnemen met de Sportlink Servicedesk. Heb je vragen voor de KNVB? Neem dan contact op met het team van KNVB Assist Contact.

Support CenterKlik hier voor extra uitleg.

Sportlink ServicedeskContact met de Sportlink Servicedesk.

Contact met de KNVBNeem contact op met het team van de KNVB.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven