Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Sportlink Club biedt veldvoetbalverenigingen veel mogelijkheden

KNVB Media
KNVB Media
17 augustus, 12:03

Het wordt steeds makkelijker, en in sommige gevallen zelfs verplicht, om bepaalde zaken als club zelf te regelen via Sportlink Club. - Foto: KNVB Media

De ontwikkelingen op digitaal gebied staan niet stil en dat geldt ook voor de mogelijkheden die veldvoetbalverenigingen hebben binnen de modules van Sportlink Club. Het wordt steeds makkelijker, en in sommige gevallen zelfs verplicht, om bepaalde zaken als club zelf te regelen via Sportlink Club. In dit artikel vind je een opsomming van de mogelijkheden.

Verenigingen gebruiken Sportlink Club al voor allerlei verschillende dingen. Voor het seizoen 2021/’22 zijn er extra functionaliteiten aan Sportlink Club toegevoegd. Op deze manier kunnen verenigingen meer zelf regelen en is het niet meer noodzakelijk om voor iedere vraag of verzoek tot wijziging de afdeling ‘Contact’ van de KNVB te raadplegen; noch telefonisch, noch via e-mail.

Welke functionaliteiten gaan nu via Sportlink Club?

Het is al een aantal jaar gebruikelijk dat verenigingen zelf sturing kunnen geven aan de accommodatiebezetting van het te spelen thuisprogramma. Dit kan dan tot een week voorafgaande aan de wedstrijddag. Ondertussen zijn er meerdere functionaliteiten beschikbaar die door verenigingen zelf beheerd kunnen worden. Voor onderstaande functionaliteiten geldt dat het vanaf 1 september verplicht is deze te verwerken en aan te vragen via Sportlink Club. Tot die datum handelt de afdeling Contact van de KNVB digitale of telefonisch ontvangen verzoeken nog wel af. Zij wijst aansluitend wel op de verplichting tot het gebruik van deze functionaliteiten binnen Sportlink Club. Na 1 september worden verzoeken voor onderstaande functionaliteiten niet meer door de afdeling Contact verwerkt. Hierbij een opsomming van de mogelijkheden:

Waar is aanvullende informatie vinden?

Op KNVB Assist is voor wedstrijdsecretarissen onder het kopje 'Veldvoetbal' een apart hoofdstuk opgenomen waarin wordt ingezoomd op zaken die de wedstrijdsecretaris vaak en veelvuldig gebruikt tijdens het lopende seizoen. Denk bijvoorbeeld aan het wisselbeleid, speelgerechtigdheid en het gebruik van het digitale wedstrijdformulier.

Regelen dagelijkse praktijk Regelen dagelijkse praktijk Bekijk hier handige informatie voor de wedstrijdsecretaris.

Stel dat er alsnog vragen zijn?

In dat geval is het natuurlijk altijd mogelijk informatie in te winnen bij de afdeling ‘Contact’ van de KNVB. 

KNVB Contact

Voor aanvullende vragen aan de KNVB.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen