Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Snipperdagen veld

Voor het aanvragen van een snipperdag geldt een uiterste datum van 5 (zaterdagvoetbal) en 6 maart (zondagvoetbal) 2022. Hieronder staat alle specifieke informatie vermeld.

In de categorie B veldvoetbal is het per seizoen mogelijk per team voor één wedstrijd een snipperdag, ook wel baaldag genoemd, aan te vragen. Deze aanvragen worden in de periode van start competitie tot en met het eerste volledige weekend van de maand maart verleend voor wedstrijden die in die periode zijn vastgesteld. Het is niet mogelijk een snipperdag aan te vragen voor een bekerwedstrijd.

Verzoek

Een snipperdagverzoek moet uiterlijk op dinsdag 12.00 uur bij het betreffende district binnen zijn. Voor dit seizoen worden snipperdagverzoeken verleend tot en met 5 en 6 maart 2022. Het gaat hierbij om de wedstrijddatum en niet om het moment van aanvragen. Na de aanvraag krijgen alle betrokkenen via de wedstrijdwijzigingen een bericht van de verplaatsing. Het in onderling overleg verplaatsen van een wedstrijd telt niet mee als snipperdag.

Digitaal aanvragen

Sinds 1 september is het verplicht snipperdagen aan te vragen via Sportlink Club. Op dit moment is het dus alleen nog mogelijk om de verzoeken digitaal via Sportlink Club bij de KNVB in te dienen. Clubs hoeven voor verzoeken tot snipperdagen voor teams die spelen in categorie B geen contact meer op te nemen met de KNVB, maar kunnen deze baaldag zelf aanvragen via een hiervoor beschikbaar gestelde functionaliteit binnen Sportlink Club.

In Sportlink Club is een voorziening getroffen en hiervoor geldt dat gebruik van deze optie alleen mogelijk is voor hen die de juiste autorisaties hebben. Omdat dit onderwerp een verantwoordelijkheid is en blijft van het bestuur (bijv. voor de wedstrijdsecretaris) is bewust gekozen dit niet bijvoorbeeld via de wedstrijdzaken_app beschikbaar te stellen maar puur alleen via Sportlink Club. Een korte handleiding op welke wijze een aanvraag kan worden ingediend tref je hieronder aan.

Laatste nieuws