Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Verplaatsen van wedstrijden in datum en/of tijd veld

Voor clubs is het mogelijk om wedstrijden te verplaatsen. Naast het verplaatsen van de datum en/of tijd kunnen de wedstrijden ook verplaatst worden naar het terrein van de tegenstander.

Verenigingen kunnen zowel in de categorie A als de categorie B tot acht dagen voor de wedstrijd via de accommodatiebezetting van Sportlink eenzijdig de aanvangstijd aanpassen. Dit geldt voor alle wedstrijden in de categorie A, met uitzondering van de standaardteams heren en vrouwen tot en met de eerste klasse, en alle divisiewedstrijden in het jeugdvoetbal in de 4e divisie of hoger (uitzondering geldt voor de JO19 waarvoor dit van toepassing is voor de 2e divisie of hoger). Voor deze competities geldt dat een voorgestelde wijziging niet direct in het wedstrijdprogramma wordt aangepast, maar dat goedkeuring van de KNVB noodzakelijk is. Alle betrokkenen krijgen achteraf via de wedstrijdwijzigingen bericht; hetzij automatisch, hetzij na goedkeuring door de KNVB. Is de termijn korter dan acht dagen, dan kan een wedstrijd alleen worden verplaatst in onderling overleg en met goedvinden van de competitieleider.

Aanvangstijden aanpassen via accommodatiebezetting in Sportlink Aanvangstijden aanpassen via accommodatiebezetting in Sportlink Lees hier hoe je de aanvangstijden van wedstrijden kunt aanpassen in Sportlink.

Categorie A

Wedstrijden in de categorie A mogen verplaatst worden indien beide partijen hiermee akkoord gaan. De wedstrijd moet uiterlijk twee weken na de oorspronkelijke datum gespeeld worden. Alle nog te spelen wedstrijden zijn uiterlijk 1 mei gespeeld. Hierna is verplaatsen naar een latere datum niet meer mogelijk.

Let op: Voor het verplaatsen van wedstrijden van standaardteams geldt een andere regeling. Het verzoek tot verplaatsen van een wedstrijd naar een latere datum dan de oorspronkelijk vastgestelde datum voor standaardteams kan toegestaan zijn onder de volgende voorwaarden:

  • Beide verenigingen dienen akkoord te gaan en dit te melden bij de KNVB. Verenigingen kunnen dit zelf regelen via een hiervoor beschikbaar gestelde functionaliteit binnen Sportlink Club. Bekijk de handleiding van Sportlink voor meer informatie;
  • De wedstrijd moet uiterlijk gespeeld zijn vóór de eerstkomende speelronde;
  • De wedstrijdwijziging moet uiterlijk 3 dagen voor aanvang van de wedstrijd bij de KNVB zijn doorgegeven; en.
  • Na 1 mei is verplaatsen naar een latere datum niet meer mogelijk.

Indien voldaan is aan bovenstaande voorwaarden dan heeft de medewerker wedstrijdzaken nog altijd het recht om het verzoek, bijvoorbeeld vanwege een eerlijk competitieverloop af te wijzen. Denk hierbij aan, het eventueel kunnen behalen van een periodetitel of de mogelijkheid om een wedstrijd van een inhaalprogramma af te halen ten behoeve van een volledig programma.

Categorie B

Wedstrijden die vastgesteld staan in de periode van 24 september t/m 31 december 2021 mogen in onderling overleg verplaatst worden, maar moeten uiterlijk 31 januari 2022 gespeeld zijn. Wedstrijden die vastgesteld staan in de periode van 1 januari t/m 1 juni mogen in onderling overleg verplaatst worden, maar moeten gespeeld zijn vóór 22 juni 2022. De onderlinge afspraak moet zijn gemaakt vóór de oorspronkelijke speeldagdatum.

Verenigingen kunnen dit zelf regelen via een hiervoor beschikbaar gestelde functionaliteit binnen Sportlink Club. Bekijk de handleiding van Sportlink voor meer informatie.

Digitaal verplaatsen van wedstrijden

Het is mogelijk om wedstrijden digitaal te verplaatsen.Ook is het mogelijk om wedstrijden te verplaatsen naar zogenaamde inhaalweekenden.

Wedstrijden kunnen worden aangepast zodra ze definitief door de KNVB zijn vastgesteld. Dat is ongeveer drie weken voorafgaand aan de wedstrijddag. De in Sportlink Club roze gekleurde wedstrijden kunnen dus niet worden aangepast.

De KNVB streeft er naar om de wedstrijden zo snel mogelijk vrij te geven.

Digitaal verplaatsen wedstrijden Digitaal verplaatsen wedstrijden Instructie digitaal verplaatsen wedstrijden

Laatste nieuws