Veelgestelde vragen wedstrijdsecretarissen

Hieronder vind je antwoorden op veelgestelde vragen.

Veld- en zaalvoetbal

Ik heb een vraag over de indeling of het aanmelden van een nieuw team. Waar kan ik terecht?

Je kunt hiervoor terecht bij de afdeling competitie. Stuur een mail met vermelding van het team en eventuele klasse en poule. Hieronder de mailadressen. Bekijk ook de pagina op KNVB Assist voor meer informatie.

TeaminschrijvingAlle informatie over het inschrijven van teams en belangrijke data vind je op KNVB Assist.

Hoe moet ik na 15 juni een overschrijving categorie B aanvragen?

In Sportlink meld je het lid aan via “bestaand lid” en dan overschrijving aanvragen. Vervolgens vraag je overschrijving categorie B aan en bevestig je de keuze. Een oud-lid maak je weer lid via 'wijzigen lidsoort'. Klik daarna op 'sport' en 'spelactiviteit toevoegen'. Wanneer er een overschrijvingsverzoek verschijnt, beantwoord je deze met 'Ja' voor de categorie B.

Handelingen overschrijving SportlinkAlle informatie over de handelingen die verricht worden bij een overschrijving binnen Sportlink vind je in het Support Center. Veelgestelde vragen nationale overschrijvingenOp deze pagina staan de veelgestelde vragen over nationale overschrijvingen vermeld.

Hoe moet ik na 15 juni een overschrijving categorie A aanvragen?

Vanaf het seizoen 2018-2019 moeten alle overschrijvingen via Sportlink worden aangevraagd. In Sportlink meld je het lid aan via “bestaand lid” en dan 'overschrijving aanvragen'. Vervolgens klik je op 'categorie A'. Vervolgens geef je een dispensatiereden aan en voeg je een document toe waaruit de dispensatiereden blijkt. Het heeft geen zin om een mail te sturen, want alleen de dispensatieaanvragen in Sportlink worden beoordeeld.

Handelingen overschrijving SportlinkAlle informatie over de handelingen die verricht worden bij een overschrijving binnen Sportlink vind je in het Support Center. Veelgestelde vragen nationale overschrijvingenOp deze pagina staan de veelgestelde vragen over nationale overschrijvingen vermeld.

Wat is de uiterste datum voor de internationale overschrijving en waar moet een overschrijving aan voldoen?

Voor een overschrijving van een buitenlandse vereniging naar een vereniging in Nederland is dit 31 augustus 2018 uiterlijk 23.59 uur.  Er moet een papieren overschrijvingsformulier worden ingevuld voor veldvoetbal of zaalvoetbal. Daarnaast dient de overschrijving aan een aantal voorwaarden te voldoen. Internationale overschrijvingenAlle informatie over internationale overschrijvingen vind je hier.

Hoe vraag ik een trainerslicentie aan?

Een trainer moet het aanvraag- verlengingsformulier invullen en een kopie van het diploma en zijn behaalde studiepunten meesturen. Dit formulier is aan te vragen via assist@knvb.nl als de trainer geen formulier heeft ontvangen. Ongeveer twee maanden voordat de licentie verloopt ontvangt de trainer het formulier via de mail.

Verenigingen die zijn gepromoveerd en een trainer hebben met een te lage licentie kunnen dispensatie aanvragen. Controle trainerslicentieHier vind je alle informatie over trainerslicenties en de controle daarvan.

Wat zijn de contributiebedragen per lid en wedstrijdgelden voor seizoen 2018/’19?

Ieder seizoen stelt de KNVB de contributiebedragen voor leden vast. Bovenop de contributie komt de premie voor collectieve aansprakelijkheids- en ongevallenverzekeringen.

Overzicht jaarlijkse financiële verplichtingenKlik hier voor alle informatie.

Voor wanneer moeten de poulewedstrijden in de beker uiterlijk gespeeld zijn?

De wedstrijd in de poulefase kunnen tot uiterlijk 20 september 2018 verplaatst worden. Het is ook mogelijk om wedstrijden in Sportlink Club zonder tussenkomst van de KNVB te verplaatsen naar het terrein van de tegenstander. Verplaatsen van wedstrijden in datum en/of tijdVoor clubs is het mogelijk om wedstrijden te verplaatsen. Naast het verplaatsen van de datum en/of tijd kunnen de wedstrijden ook verplaatst worden naar het terrein van de tegenstander.

Hoeveel spelers met dispensatie mogen er per categorie meedoen?

Spelers mogen één jaar ouder zijn in categorie B. Bij 11 tegen 11 geldt een maximum van drie spelers, bij 8 tegen 8 zijn dit twee spelers. Voor 6 tegen 6 is één dispensatiespeler toegestaan. In categorie A is geen leeftijdsdispensatie mogelijk. Leeftijdsdispensatie veldIn de gehele categorie B kan met dispensatiespelers worden gespeeld. Dat geldt dus ook voor het seizoen 2018/'19. Maar welke regels gelden er hiervoor? Leeftijdsdispensatie zaalIn de gehele categorie B kan met dispensatiespelers worden gespeeld. Dat geldt dus ook voor het seizoen 2018/'19. Maar welke regels gelden er hiervoor?

Wanneer start de competitie en de bekercompetitie zaalvoetbal?

De meeste competities starten in de week van 10 september 2018. In het zuiden van het land start de competitie een week eerder. Kijk voor de precieze data op de speeldagenkalenders van het zaalvoetbal of in de voetbal.nl app. De eerste bekerwedstrijden worden een week eerder gespeeld. Speeldagenkalenders zaalBekijk de speeldagenkalenders voor het zaalvoetbalseizoen 2018/'19.

Blijft een schorsing voor een rode kaart of 5x geel uit het afgelopen seizoen staan voor het seizoen erna?

De registraties van gele kaarten van het afgelopen seizoen komen te vervallen. Iedere speler begint het seizoen 2018/’19 dus met nul registraties. Straffen, die in het seizoen 2017/’18 zijn uitgesproken, ook als gevolg van registraties van gele kaarten, vervallen niet en worden meegenomen naar het seizoen 2018/’19.

Kaarten en uitsluitingen eindfase seizoen 2017/'18Klik hier voor alle informatie.

Terug naar boven