Veelgestelde vragen wedstrijdsecretarissen

Hieronder vind je antwoorden op veelgestelde vragen.

Veld- en zaalvoetbal

Ik heb een vraag over de indeling of het aanmelden van een nieuw team. Waar kan ik terecht?

Je kunt hiervoor terecht bij de afdeling competitie. Stuur een mail met vermelding van het team en eventuele klasse en poule. Hieronder de mailadressen. Bekijk ook de pagina op KNVB Assist voor meer informatie.

TeaminschrijvingAlle informatie over het inschrijven van teams en belangrijke data vind je op KNVB Assist.

Hoe moet ik na 15 juni een overschrijving aanvragen?

In Sportlink meld je het lid aan via “bestaand lid” en dan overschrijving aanvragen. Vervolgens vraag je overschrijving categorie A of categorie B aan en bevestig je de keuze. Voor de categorie A geef je een dispensatiereden aan en voeg je een document toe waaruit de dispensatiereden blijkt. Een oud-lid maak je weer lid via 'wijzigen lidsoort'. Klik daarna op 'sport' en 'spelactiviteit toevoegen'. Wanneer er een overschrijvingsverzoek verschijnt, beantwoord je deze met 'Ja'.

Handelingen overschrijving SportlinkAlle informatie over de handelingen die verricht worden bij een overschrijving binnen Sportlink vind je in het Support Center. Veelgestelde vragen nationale overschrijvingenOp deze pagina staan de veelgestelde vragen over nationale overschrijvingen vermeld.

De wedstrijd wordt gestaakt, wat nu?

Gedurende het seizoen kan het clubs overkomen dat zij te maken krijgen met een gestaakte wedstrijd waar een team of elftal van hun vereniging bij betrokken is. Om het proces rondom gestaakte wedstrijden te verduidelijken, is er een animatiefilmpje gemaakt waarin duidelijk wordt uitgelegd wat de KNVB precies verwacht van een vereniging op het moment dat het te maken heeft met een gestaakte wedstrijd. Een gestaakte wedstrijd, wat komt daar bij kijken?Bekijk hier de animatie over wat erbij komt kijken wanneer er een wedstrijd gestaakt wordt.

Wat is de uiterste datum voor de internationale overschrijving en waar moet een overschrijving aan voldoen?

Voor een overschrijving van een buitenlandse vereniging naar een vereniging in Nederland is dit 31 januari 2019 uiterlijk 23.59 uur.  Er moet een papieren overschrijvingsformulier worden ingevuld voor veldvoetbal of zaalvoetbal. Daarnaast dient de overschrijving aan een aantal voorwaarden te voldoen. Internationale overschrijvingenAlle informatie over internationale overschrijvingen vind je hier.

Wat doe ik bij een melding over een trainerslicentie na een wedstrijd?

Een trainer moet het aanvraag- verlengingsformulier invullen en een kopie van het diploma en zijn behaalde studiepunten meesturen. Dit formulier is aan te vragen via assist@knvb.nl als de trainer geen formulier heeft ontvangen. Ongeveer twee maanden voordat de licentie verloopt ontvangt de trainer het formulier via de mail.

Verenigingen die zijn gepromoveerd en een trainer hebben met een te lage licentie kunnen dispensatie aanvragen. Controle trainerslicentieHier vind je alle informatie over trainerslicenties en de controle daarvan.

Wat zijn de contributiebedragen per lid en wedstrijdgelden voor seizoen 2018/’19?

Ieder seizoen stelt de KNVB de contributiebedragen voor leden vast. Bovenop de contributie komt de premie voor collectieve aansprakelijkheids- en ongevallenverzekeringen.

Overzicht jaarlijkse financiële verplichtingenKlik hier voor alle informatie.

Hoeveel spelers met dispensatie mogen er per categorie meedoen?

Spelers mogen één jaar ouder zijn in categorie B. Bij 11 tegen 11 geldt een maximum van drie spelers, bij 8 tegen 8 zijn dit twee spelers. Voor 6 tegen 6 is één dispensatiespeler toegestaan. In categorie A is geen leeftijdsdispensatie mogelijk. Leeftijdsdispensatie veldIn de gehele categorie B kan met dispensatiespelers worden gespeeld. Dat geldt dus ook voor het seizoen 2018/'19. Maar welke regels gelden er hiervoor? Leeftijdsdispensatie zaalIn de gehele categorie B kan met dispensatiespelers worden gespeeld. Dat geldt dus ook voor het seizoen 2018/'19. Maar welke regels gelden er hiervoor?

Blijft een schorsing voor een rode kaart of 5x geel uit het afgelopen seizoen staan voor het seizoen erna?

De registraties van gele kaarten van het afgelopen seizoen komen te vervallen. Iedere speler begint het seizoen 2018/’19 dus met nul registraties. Straffen, die in het seizoen 2017/’18 zijn uitgesproken, ook als gevolg van registraties van gele kaarten, vervallen niet en worden meegenomen naar het seizoen 2018/’19.

Kaarten en uitsluitingen eindfase seizoen 2017/'18Klik hier voor alle informatie.

Met welke balmaten wordt er gespeeld in het jeugdvoetbal?

In het pupillen- en juniorenvoetbal wordt gespeeld met verschillende balmaten en bijbehorend gewicht. Klik hieronder voor de juiste balmaten per leeftijdscategorie.

Balmaten in het jeugdvoetbal; zo zit hetWelke bal er voor de verschillende leeftijdscategorieën gebruikt moet worden, is hier weergegeven.

Wat komt er kijken bij het afgelasten van een wedstrijd?

Gebruik je KNVB Wedstrijdzaken-app om een wedstrijd af te gelasten. De wedstrijdsecretaris kan dat voor alle leeftijdscategorieën vanaf één dag voor de wedstrijd in de KNVB Wedstrijdzaken app.

AfgelastingenBekijk hier alle informatie over afgelastingen.

Welke eerste elftallen moeten verplicht uitwijken naar kunstgras?

Voor eerste elftallen (mannen senioren veldvoetbal) geldt dat voor competitiewedstrijden alleen mag worden uitgeweken naar een goedgekeurd kunstgrasveld, wanneer dit voorafgaand aan de start van de competitie door de vereniging is aangegeven.

Uitwijken naar kunstgrasBekijk hier alle informatie over het uitwijken naar kunstgras.

Hoe vraag ik een snipperdag aan?

In de categorie B-veldvoetbal is het per seizoen mogelijk per team voor één wedstrijd een snipperdag aan te vragen.

Snipperdagen veldBekijk hier alle informatie over snipperdagen in het veldvoetbal. Snipperdagen zaalBekijk hier alle informatie over snipperdagen in het zaalvoetbal.

Welke spelers moeten het Spelregelbewijs halen?

Met ingang van het seizoen 2014/’15 zijn spelers uit 1998 verplicht het spelregelbewijs te halen. Elk seizoen komt er een nieuw geboortejaar bij.

SpelregelbewijsBekijk hier alle informatie over het spelregelbewijs.

Wat is belangrijk om te weten van de wedstrijdvormen 6 tegen 6 en 8 tegen 8 van het pupillenvoetbal?

Vanaf dit seizoen spelen ook pupillen in de categorie Onder 10 jaar in de wedstrijdvorm 6 tegen 6 en spelen zowel de pupillen in de categorieën Onder 11 en Onder 12 jaar in de wedstrijdvorm 8 tegen 8.

Wedstrijdvormen; 5 belangrijke aandachtspuntenBekijk hier alle informatie.

Terug naar boven