Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Op- en bijscholingen

Momenteel zijn er ongeveer 7.000 licentiehouders die allen in een periode van drie jaar 15 licentiepunten moeten verzamelen om hun trainerslicentie te verlengen. Licentiepunten kunnen behaald worden door het volgen van op- en bijscholingen. De KNVB gaat de komende jaren een palet aan op- en bijscholingen aanbieden dat bijdraagt aan de continue ontwikkeling van het Nederlandse trainerscorps.

De KNVB heeft als doel de kwaliteit van het totale Nederlandse voetbal en daarmee de kwaliteit van haar voetballende leden (m/v), op een duurzame en structurele wijze, te verhogen. Onderzoek heeft aangetoond dat trainer/coaches de belangrijkste schakel zijn voor plezier en ontwikkeling van iedere sporter in Nederland. In ons geval ervaren voetballers het aanbod vanuit hetgeen de trainer/coach bedenkt, organiseert en overbrengt. De KNVB vindt dat iedere voetballer een goede trainer/coach verdient en wil dat iedere voetballer met plezier en in een veilige omgeving leert voetballen. Trainer/coach is een vak. Het is een complex vak waarbij je kennis van zaken moet hebben op vele terreinen.

De KNVB Academie voert een tweesporenbeleid. Enerzijds biedt de KNVB Academie opscholingen aan en anderzijds bijscholingen.

Opscholingen zijn opleidingsactiviteiten gericht op het ontwikkelen van trainer/coaches die de ambitie hebben om door te willen stromen naar een hoger opleidingsniveau. Met deze opscholingen wordt de trainer/coach voorbereid om deze stap beter te kunnen maken.

Bijscholingen richten zich op het up-to-date houden van trainer/coach handelingen binnen hetzelfde opleidingsniveau. Na het behalen van het diploma worden op deze wijze de trainer/coach handelingen continu op niveau gehouden en wordt aangesloten bij de continue veranderingen in de praktijk van het voetballen.

Op- en bijscholingen KNVB

De KNVB biedt diverse op- en bijscholingen aan. Bekijk het aanbod hieronder:

Themabijeenkomst: 'Verdedigen in fases en het trainen van standaardsituaties op de helft van de tegenstander' Themabijeenkomst: 'Verdedigen in fases en het trainen van standaardsituaties op de helft van de tegenstander' Deze themabijeenkomst bestaat uit twee delen. In het eerste deel staat het verdedigen in fases centraal. In het tweede deel van deze themabijeenkomst wordt gesproken over het trainen van standaardsituaties op de helft van de tegenstander.

Online themabijeenkomst: ‘Vertrouwen en zelfregulatie als basis voor optimale spelersbegeleiding bij VO19’ Online themabijeenkomst: ‘Vertrouwen en zelfregulatie als basis voor optimale spelersbegeleiding bij VO19’ Deze online themabijeenkomst bestaat uit twee delen. In het eerste deel zal Roos Kwakkenbos je, vanuit haar ervaringen als hoofdcoach en assistent-coach bij de KNVB, meenemen in het onderwerp ‘Vertrouwen’ en in het tweede deel wordt gesproken over ‘Zelfregulatie’.

Online themabijeenkomst: ‘Zelfregulatieve vaardigheden van voetballers vergroten’ Online themabijeenkomst: ‘Zelfregulatieve vaardigheden van voetballers vergroten’ Zelfregulatie gaat over de mate waarin spelers zelf de verantwoordelijkheid (kunnen) nemen tijdens trainingen. Zelfregulatie zorgt er niet alleen voor dat spelers sneller vooruitgaan, maar ook dat zij meer plezier beleven. Als trainer speel je een belangrijke rol bij het stimuleren van zelfregulatie. Tijdens deze online themabijeenkomst vertelt Laura Jonker hoe je zelfregulatie kunt herkennen en trainen bij jouw spelers. Vanuit praktische voorbeelden krijg je tips.

Online themabijeenkomst: ‘Differentieel leren in de voetbalpraktijk’ Online themabijeenkomst: ‘Differentieel leren in de voetbalpraktijk’ Differentieel leren in de voetbalpraktijk, je hoort het steeds vaker. Maar wat is het nu precies? Waar komt het vandaan? Hoe werkt het? En het allerbelangrijkste: Hoe kan je dit in jouw trainingen integreren?

Online cursus: Deepdive in het voetbalbrein Online cursus: Deepdive in het voetbalbrein ‘Voetbal speel je met je hoofd,’ zei Cruijff al. Hij had gelijk. Het brein is ons waarnemende, aansturende, controlerende en informatieverwerkende orgaan. Zie het als de cockpit van het menselijke functioneren. Journalist/ondernemer Castien en neurowetenschapper Ilja Sligte gaan in deze online cursus dieper in op het voetbalbrein en het optimaal laten functioneren van talent. Online cursus: Voetbal Cognitie – de basics Online cursus: Voetbal Cognitie – de basics ‘Voetbal speel je met je hoofd’, zei Johan Cruijff al. Niet voor niks wijzen experts naar hun beide oren als hen wordt gevraagd waar het verschil wordt gemaakt in spelniveau. Ze wijzen naar de hersenen. Wat zegt het functioneren van het (voetbal)brein over spelintelligentie? Hoe meet je dit? Hoe herken je het terug op het voetbalveld en valt het te trainen? Doe jezelf een plezier en kijk mee in het voetbalbrein. Samen met Castien & Keijser ga je anders naar jouw spelers kijken en zie je daarna meer. Ready for the next level?

(Online)cursus: ‘Integreren van mentale training in de voetbaltraining’ (Online)cursus: ‘Integreren van mentale training in de voetbaltraining’ Mentaal sterk zijn is in het voetbal enorm belangrijk. Deze cursus haakt daarop in. We gaan interactief aan de slag met jou rol als trainer/coach in de volgende thema’s: doelen stellen, mindset, omgaan met negatief denken en omgaan met tegenslagen.Theorie en praktijkvoorbeelden zullen afgewisseld worden zodat het direct toegepast kan worden in de training. Het doel is dat de voetbaltraining een extra dimensie krijgt door de spelers mentaal uit te dagen.

 

Heb je nog vragen over op- en bijscholingen, neem dan contact op met:

Tim Lubout

Coördinator Bijscholingen

Externe aanbieders van bijscholingen

Coaches Betaald Voetbal Coaches Betaald Voetbal

VVON VVON Start2Move Start2Move NLcoach NLcoach Football2improve Football2improve Coerver Coaching Coerver Coaching Voetbalscholing.nl Voetbalscholing.nl

De VoetbalTrainer De VoetbalTrainer

 

Alles voor trainers

Opleidingen van beginners tot het betaald voetbal

Laatste nieuws