Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Op- en bijscholingen

Momenteel zijn er ongeveer 7.000 licentiehouders die allen in een periode van drie jaar 15 licentiepunten moeten verzamelen om hun trainerslicentie te verlengen. Licentiepunten kunnen behaald worden door het volgen van op- en bijscholingen. De KNVB gaat de komende jaren een palet aan op- en bijscholingen aanbieden dat bijdraagt aan de continue ontwikkeling van het Nederlandse trainerscorps.

De KNVB heeft als doel de kwaliteit van het totale Nederlandse voetbal en daarmee de kwaliteit van haar voetballende leden (m/v), op een duurzame en structurele wijze, te verhogen. Onderzoek heeft aangetoond dat trainer/coaches de belangrijkste schakel zijn voor plezier en ontwikkeling van iedere sporter in Nederland. In ons geval ervaren voetballers het aanbod vanuit hetgeen de trainer/coach bedenkt, organiseert en overbrengt. De KNVB vindt dat iedere voetballer een goede trainer/coach verdient en wil dat iedere voetballer met plezier en in een veilige omgeving leert voetballen. Trainer/coach is een vak. Het is een complex vak waarbij je kennis van zaken moet hebben op vele terreinen.

De KNVB Academie voert een tweesporenbeleid. Enerzijds biedt de KNVB Academie opscholingen aan en anderzijds bijscholingen.

Opscholingen zijn opleidingsactiviteiten gericht op het ontwikkelen van trainer/coaches die de ambitie hebben om door te willen stromen naar een hoger opleidingsniveau. Met deze opscholingen wordt de trainer/coach voorbereid om deze stap beter te kunnen maken.

Bijscholingen richten zich op het up-to-date houden van trainer/coach handelingen binnen hetzelfde opleidingsniveau. Na het behalen van het diploma worden op deze wijze de trainer/coach handelingen continu op niveau gehouden en wordt aangesloten bij de continue veranderingen in de praktijk van het voetballen.

Op- en bijscholingen KNVB

De KNVB biedt diverse op- en bijscholingen aan. Bekijk het aanbod hieronder.

Online cursus: Deepdive in het voetbalbrein Online cursus: Deepdive in het voetbalbrein ‘Voetbal speel je met je hoofd,’ zei Cruijff al. Hij had gelijk. Het brein is ons waarnemende, aansturende, controlerende en informatieverwerkende orgaan. Zie het als de cockpit van het menselijke functioneren. Journalist/ondernemer Castien en neurowetenschapper Ilja Sligte gaan in deze online cursus dieper in op het voetbalbrein en het optimaal laten functioneren van talent. Online cursus: Voetbal Cognitie – de basics Online cursus: Voetbal Cognitie – de basics ‘Voetbal speel je met je hoofd’, zei Johan Cruijff al. Niet voor niks wijzen experts naar hun beide oren als hen wordt gevraagd waar het verschil wordt gemaakt in spelniveau. Ze wijzen naar de hersenen. Wat zegt het functioneren van het (voetbal)brein over spelintelligentie? Hoe meet je dit? Hoe herken je het terug op het voetbalveld en valt het te trainen? Doe jezelf een plezier en kijk mee in het voetbalbrein. Samen met Castien & Keijser ga je anders naar jouw spelers kijken en zie je daarna meer. Ready for the next level?

 

Heb je nog vragen over op- en bijscholingen, neem dan contact op met:

Tim Lubout

Coördinator Bijscholingen

Externe aanbieders van bijscholingen

Academie voor Sportkader (NOC*NSF) Academie voor Sportkader (NOC*NSF) Bekijk het overzicht met bijscholingen van de Academie voor Sportkader.

Coaches Betaald Voetbal Coaches Betaald Voetbal Coaches Betaald Voetbal is de vakvereniging van gediplomeerde trainer/coaches, werkzaam in het Nederlandse Betaald Voetbal en betrokken voor leden werkzaam in het buitenland.

VVON VVON Diverse bijscholingen voor de benodigde licentiepunten. Start2Move Start2Move Start2Move heeft zich als doel gesteld de cursist letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen op weg naar (nog meer) succes op de arbeidsmarkt. Wij bieden diverse erkende opleidingen en cursussen aan. NLcoach NLcoach NLcoach is de opleider en belangenbehartiger van trainers en coaches in Nederland. NLcoach is een vereniging met 4.000 leden. Arko Sports Media Arko Sports Media Jaarlijks initieert en organiseert Arko Sports Media tientallen bijeenkomsten voor professionals werkzaam binnen de sectoren sport, bewegen en gezondheid. Football2improve Football2improve Football2improve is er voor de Trainer/Coaches en voetbalverenigingen. De kernwaarden zijn: maatwerk, ontwikkelen, kennis delen en innovatie. Coerver Coaching Coerver Coaching Coerver Coaching is een internationale voetbalorganisatie die inmiddels in meer dan 47 landen actief is. Het biedt een geëvolueerd trainingsmethode aan voor zowel spelers als trainers. Voetbalscholing.nl Voetbalscholing.nl Voetbalscholing.nl biedt voetbalopleidingen aan in elke denkbare richting, zoals voetbaltechniek, voetbalconditie, mentale weerbaarheid en hersteltrainingen.

De VoetbalTrainer De VoetbalTrainer De VoetbalTrainer is al 36 jaar hét vakblad voor voetbaltrainers in Nederland en België. Daarnaast bieden wij de TrainingsPlanner, Mediatheek en CoachVak aan. In de Trainersshop zijn onder meer e-books en coachboekjes te vinden.

Opleiding positief coachen Opleiding positief coachen Tijdens deze opleiding leer je hoe je plezier en zelfvertrouwen bij jeugdspelers kunt bevorderen door positief coachen. Hoe creëer je een positief (voetbal)klimaat waarin de ontwikkeling van de jeugdspeler en het plezier centraal staan? Een klimaat waarin het kind zelf regie heeft over de keuzes die hij of zij maakt?

Alles voor trainers

Opleidingen van beginners tot het betaald voetbal

Laatste nieuws