Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ontwikkel je vereniging

Een duidelijke visie op de positie en invulling van de jeugdopleiding op voetbaltechnisch vlak is van groot belang. Bovenal zorgt het ervoor dat jeugdspelers met veel plezier voetballen, omdat er door de clubs de beste voorwaarden worden gecreëerd voor een optimale voetbalontwikkeling.

De KNVB helpt clubs graag bij de (door)ontwikkeling van de jeugdopleiding. Een jeugdvoetbalbeleidsplan bijvoorbeeld geeft clubs richting en duidelijkheid over veel zaken rond het technische beleid. Ook staan steeds meer clubs stil bij de ontwikkeling van meiden- en vrouwenvoetbal binnen de vereniging. Met het K&P-Programma licht de KNVB de jeugdopleiding van clubs door en geeft het concrete handvatten om de opleiding verder te verbeteren.

De Hoofd Opleiding tijdens corona De Hoofd Opleiding tijdens corona In de voor iedereen zo lastige coronatijd heeft de Hoofd Opleiding bij veel verenigingen een spilfunctie. In een serie van vijf afleveringen belichten we deze belangrijke en veelzijdige rol. Iedere week zoomen we in op een ander aspect van het werk.

Welkomstprogramma jeugdtrainers Welkomstprogramma jeugdtrainers Om de startende jeugdtrainers nog beter te kunnen ondersteunen start de KNVB het project: Alle jeugdtrainers in de basis. Klik hier voor meer informatie over de pilot.

Jeugdvoetbalbeleidsplan Jeugdvoetbalbeleidsplan Om zaken op het gebied van jeugdvoetbal goed te regelen is een jeugdvoetbalbeleidsplan nodig. Het is een leidraad voor het jeugdkader, om zowel op bestuurlijk als op begeleidend niveau het jeugdvoetbal goed te organiseren. Gelijke kansen en Gemengd voetbal Gelijke kansen en Gemengd voetbal Hoe kun je jeugdvoetbal aanbieden waarbinnen meiden en jongens voetballen in een veilige omgeving en met plezier leren voetballen? Mogelijk oplossingen om deze situatie te bereiken zijn de principes van Gemengd voetbal en Gelijke kansen. Kaderbeleid Kaderbeleid Degenen die op en naast het veld aan de slag gaan met het jeugdvoetbalbeleidsplan zijn de trainers, begeleiders, jeugdcoördinatoren en de leden van de jeugdcommissie. Kortom: het jeugdkader. De Hoofd Opleiding De Hoofd Opleiding Om het jeugdvoetbalbeleid zo goed mogelijk te ontwikkelen en te bewaken is het haast wel noodzakelijk om iemand hiervoor aan te stellen: de Hoofd Opleiding. Kwaliteit- & Performance Programma Kwaliteit- & Performance Programma Het Kwaliteit- & Performance Programma is een model waarmee de KNVB betaald voetbalclubs en amateurverenigingen ondersteunt met het (voetbaltechnische) jeugdbeleid. Ontwikkelingsprogramma meiden- en vrouwenvoetbal Ontwikkelingsprogramma meiden- en vrouwenvoetbal Om het meiden- en vrouwenvoetbal nog verder te laten groeien, slaat de KNVB de handen ineen met die clubs die zich de zich al zo enorm ingezet hebben om het landschap te versterken. Ook jij kan aan de slag. Positionering Meiden en Vrouwenvoetbal binnen de vereniging Positionering Meiden en Vrouwenvoetbal binnen de vereniging Als we komende seizoen 2020/’21 het vijftigjarig jubileum vieren, kent de KNVB bijna 160.000 vrouwelijke leden. Omdat de meeste voetbalverenigingen in het verleden zijn opgericht voor en door mannen, is het belangrijk aandacht te geven aan de positionering van vrouwen binnen de vereniging.

Individuele ontwikkelgesprekken Individuele ontwikkelgesprekken Met plezier leren voetballen in een veilige omgeving, dat is waar het om draait in het jeugdvoetbal. Verenigingen doen dit door het aanbieden van trainingen en wedstrijden en het begeleiden en opleiden van kader. Daarnaast kunnen er ook extra middelen worden ingezet om jeugdspelers de mogelijkheid te bieden zich verder te ontwikkelen op de vereniging. Een van die extra middelen is het individuele ontwikkelgesprek. Externe scouting Externe scouting De KNVB wil dat elke jeugdvoetballer in een veilige omgeving met plezier kan leren voetballen. Om hier een positieve bijdrage aan te leveren zijn er voorschriften opgesteld rond externe scouting door betaald voetbalorganisaties en amateurverenigingen. Verenigings-ondersteuning Verenigings-ondersteuning Verenigingen die behoefte hebben aan ondersteuning kunnen hiervoor terecht bij de verschillende adviseurs. Op ieder gebied heeft de KNVB een expert in dienst die verenigingen persoonlijk op weg helpt.

Laatste nieuws