Clubontwikkeling

Een duidelijke visie op de positie en invulling van de jeugdopleiding op voetbaltechnisch vlak is van groot belang. Bovenal zorgt het ervoor dat jeugdspelers met veel plezier voetballen, omdat er door de clubs de beste voorwaarden worden gecreëerd voor een optimale voetbalontwikkeling.

De KNVB helpt clubs graag bij de (door)ontwikkeling van de jeugdopleiding. Een jeugdvoetbalbeleidsplan bijvoorbeeld geeft clubs richting en duidelijkheid over veel zaken rond het technische beleid. Ook staan steeds meer clubs stil bij de ontwikkeling van meiden- en vrouwenvoetbal binnen de vereniging. Met het K&P-Programma licht de KNVB de jeugdopleiding van clubs door en geeft het concrete handvatten om de opleiding verder te verbeteren.

JeugdvoetbalbeleidsplanOm zaken op het gebied van jeugdvoetbal goed te regelen is een jeugdvoetbalbeleidsplan nodig. Het is een leidraad voor het jeugdkader, om zowel op bestuurlijk als op begeleidend niveau het jeugdvoetbal goed te organiseren. De Hoofd OpleidingOm het jeugdvoetbalbeleid zo goed mogelijk te ontwikkelen en te bewaken is het haast wel noodzakelijk om iemand hiervoor aan te stellen: de Hoofd Opleiding. Kwaliteit- & Performance ProgrammaHet Kwaliteit- & Performance Programma is een model waarmee de KNVB betaald voetbalclubs en amateurverenigingen ondersteunt met het (voetbaltechnische) jeugdbeleid. Ontwikkelingsprogramma meiden- en vrouwenvoetbalOm het meiden- en vrouwenvoetbal nog verder te laten groeien, slaat de KNVB de handen ineen met die clubs die zich de zich al zo enorm ingezet hebben om het landschap te versterken. Ook jij kan aan de slag. Verenigings-ondersteuningVerenigingen die behoefte hebben aan ondersteuning kunnen hiervoor terecht bij de verschillende adviseurs. Op ieder gebied heeft de KNVB een expert in dienst die verenigingen persoonlijk op weg helpt.


Terug naar boven