Clubarbitrage

De afdeling arbitrage zorgt voor kwalitatief goede arbitrage in de A-categorie. De KNVB stelt officials aan bij deze wedstrijden. Daarnaast wil de KNVB graag helpen de kwaliteit van arbitrage in de B-categorie te verbeteren. Dit doen ze door clubs te helpen, ondersteunen en adviseren op het gebied van clubarbitragebeleid.

Tachtig procent van alle KNVB-wedstrijden worden gespeeld in de B-categorie. Dit geeft duidelijk de noodzaak en het belang van goede clubarbitrage weer. 

Sportief en eerlijk 

Goede clubarbitrage draagt bij aan een sportief en eerlijk verloop van de wedstrijd. Dit betekent meer plezier bij alle deelnemers aan het voetbal. Hiermee draagt de arbitrage bij aan een beter imago van het voetbal en de KNVB en meer tevredenheid van leden binnen een vereniging 
 
De KNVB ondersteunt en adviseert voetbalverenigingen waar nodig en wenselijk. De doelgroep scheidsrechterscoördinatoren binnen de verenigingen is het eerste aanspreekpunt voor de KNVB. Het is van groot belang dat de scheidsrechterscoördinator goed geregistreerd staat in Sportlink.


Terug naar boven