Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Veelgestelde vragen wedstrijdsecretarissen

Hieronder vind je antwoorden op veelgestelde vragen.

Veld- en zaalvoetbal

Wat zijn de gevolgen van het coronavirus voor het voetbal?

Welke eerste elftallen moeten verplicht uitwijken naar kunstgras?

Voor eerste elftallen (mannen senioren veldvoetbal) geldt dat voor competitiewedstrijden alleen mag worden uitgeweken naar een goedgekeurd kunstgrasveld, wanneer dit voorafgaand aan de start van de competitie door de vereniging is aangegeven. De opgave geldt voor het gehele seizoen.

Uitwijken naar kunstgras Uitwijken naar kunstgras Bekijk een opsomming van welke verenigingen wel en welke clubs geen kunstgrasveld(en) tot hun beschikking hebben én welke verenigingen hebben aangegeven uit te wijken.

De wedstrijd wordt gestaakt, wat nu?

Gedurende het seizoen kan het clubs overkomen dat zij te maken krijgen met een gestaakte wedstrijd waar een team of elftal van hun vereniging bij betrokken is. Om het proces rondom gestaakte wedstrijden te verduidelijken, is er een animatiefilmpje gemaakt waarin duidelijk wordt uitgelegd wat de KNVB precies verwacht van een vereniging op het moment dat het te maken heeft met een gestaakte wedstrijd. Een gestaakte wedstrijd, wat komt daar bij kijken? Een gestaakte wedstrijd, wat komt daar bij kijken? Bekijk hier de animatie over wat erbij komt kijken wanneer er een wedstrijd gestaakt wordt.

Ik ben vrij en zoek een tegenstander om een oefenduel tegen te spelen. Hoe kan ik zien welke clubs ook vrij zijn?

In Sportlink Club kun je een overzicht opvragen van alle teams die vrij zijn. Vrije teams op te vragen in Sportlink Club Vrije teams op te vragen in Sportlink Club Bekijk hier alle informatie.

Wat doe ik bij een melding over een trainerslicentie na een wedstrijd?

Een trainer moet het aanvraag- verlengingsformulier invullen en een kopie van het diploma en zijn behaalde studiepunten meesturen. Dit formulier is aan te vragen via assist@knvb.nl als de trainer geen formulier heeft ontvangen. Ongeveer twee maanden voordat de licentie verloopt ontvangt de trainer het formulier via de mail.

Verenigingen die zijn gepromoveerd en een trainer hebben met een te lage licentie kunnen dispensatie aanvragen. Controle trainerslicentie Controle trainerslicentie Hier vind je alle informatie over trainerslicenties en de controle daarvan.

Hoe vraag ik een snipperdag aan?

In de categorie B-veldvoetbal is het per seizoen mogelijk per team voor één wedstrijd een snipperdag aan te vragen.

Snipperdagen veld Snipperdagen veld Bekijk hier alle informatie over snipperdagen in het veldvoetbal. Snipperdagen zaal Snipperdagen zaal Bekijk hier alle informatie over snipperdagen in het zaalvoetbal.

Hoeveel spelers met dispensatie mogen er per categorie meedoen?

Spelers mogen één jaar ouder zijn in categorie B. Bij 11 tegen 11 geldt een maximum van drie spelers, bij 8 tegen 8 zijn dit twee spelers. Voor 6 tegen 6 is één dispensatiespeler toegestaan. In categorie A is een dispensatieregeling voor spelers die relatief klein zijn voor hun leeftijd Leeftijdsdispensatie veld Leeftijdsdispensatie veld In de gehele categorie B kan met dispensatiespelers worden gespeeld. Dat geldt dus ook voor het seizoen 2020/'21. Maar welke regels gelden er hiervoor? Leeftijdsdispensatie zaal Leeftijdsdispensatie zaal In zowel categorie A als B kan met dispensatiespelers worden gespeeld. Dat geldt dus ook voor het seizoen 2020/'21. Maar welke regels gelden er hiervoor?

Wat is de uiterste datum voor de internationale overschrijving en waar moet een overschrijving aan voldoen?

Voor een overschrijving van een buitenlandse vereniging naar een vereniging in Nederland is dit 1 februari 2021 (23.59 uur). Een verzoek tot overschrijving verloopt via het online registratiesysteem International Transfer Matching System (ITMS). Daarnaast dient de overschrijving aan een aantal voorwaarden te voldoen.

Internationale overschrijvingen veld Internationale overschrijvingen veld Bekijk hier wat de regels omtrent internationale overschrijvingen in het veldvoetbal zijn.

Internationale overschrijvingen zaal Internationale overschrijvingen zaal Bekijk hier wat de regels omtrent internationale overschrijvingen in het zaalvoetbal zijn.

Wanneer ben je 'vastgespeeld' in het seizoen?

Er zijn regels verbonden aan de speelgerechtigdheid van een voetballer. Alle informatie vind je op onderstaande pagina.

Speelgerechtigdheid veld Speelgerechtigdheid veld Er zijn regels verbonden aan de speelgerechtigdheid van een voetballer. Op deze pagina vind je alle informatie over 'vastspelen'.

Wat zijn de regels voor het verplaatsen van wedstrijden in datum en/of tijd?

Voor clubs is het mogelijk om wedstrijden te verplaatsen. Naast het verplaatsen van de datum en/of tijd kunnen de wedstrijden ook verplaatst worden naar het terrein van de tegenstander. Verenigingen kunnen zowel in de categorie A als de categorie B tot acht dagen voor de wedstrijd via de accommodatiebezetting van Sportlink eenzijdig de aanvangstijd aanpassen. Dit geldt voor alle wedstrijden in de categorie A, met uitzondering van de standaardteams heren en vrouwen tot en met de eerste klasse, en alle divisiewedstrijden in het jeugdvoetbal. 

Verplaatsen van wedstrijden in datum en/of tijd veld Verplaatsen van wedstrijden in datum en/of tijd veld Bekijk hier alle informatie over het verplaatsen van wedstrijden.

Met welke balmaten wordt er gespeeld in het jeugdvoetbal?

In het pupillen- en juniorenvoetbal wordt gespeeld met verschillende balmaten en bijbehorend gewicht. Klik hieronder voor de juiste balmaten per leeftijdscategorie.

Balmaten in het jeugdvoetbal; zo zit het Balmaten in het jeugdvoetbal; zo zit het Welke bal er voor de verschillende leeftijdscategorieën gebruikt moet worden, is hier weergegeven.

Welke spelers moeten het Spelregelbewijs halen?

Met ingang van het seizoen 2014/’15 zijn spelers uit 1998 verplicht het spelregelbewijs te halen. Elk seizoen komt er een nieuw geboortejaar bij.

Spelregelbewijs Spelregelbewijs Bekijk hier alle informatie over het spelregelbewijs.

Wat is belangrijk om te weten van de wedstrijdvormen 6 tegen 6 en 8 tegen 8 van het pupillenvoetbal?

Sinds het seizoen 2018/'19 spelen ook pupillen in de categorie Onder 10 jaar in de wedstrijdvorm 6 tegen 6 en spelen zowel de pupillen in de categorieën Onder 11 en Onder 12 jaar in de wedstrijdvorm 8 tegen 8.

Wedstrijdvormen; 5 belangrijke aandachtspunten Wedstrijdvormen; 5 belangrijke aandachtspunten Bekijk hier alle informatie.

Blijft een schorsing voor een rode kaart of 5x geel uit het afgelopen seizoen staan voor het seizoen erna?

De registraties van gele kaarten van het afgelopen seizoen komen te vervallen. Iedere speler begint het seizoen 2020/’21 dus met nul registraties. Straffen, die in het seizoen 2019/’20 zijn uitgesproken, ook als gevolg van registraties van gele kaarten, vervallen niet en worden meegenomen naar het seizoen 2020/’21.

Kaarten en uitsluitingen eindfase seizoen 2020/'21 Kaarten en uitsluitingen eindfase seizoen 2020/'21 Klik hier voor alle informatie.

Wat zijn de mogelijkheden om tijdens de flexibele winterstop (tussen 9 januari t/m 10 maart) wedstrijden te verplaatsen?

Als team uit de A-categorie veldvoetbal heb je zelf de mogelijkheid om wedstrijden voor- of achteruit te verplaatsen. Zo kan je als team zelf de start van de tweede seizoenshelft bepalen en handig inspelen op eventuele vakanties, trainingskampen of bijvoorbeeld carnaval.

Hoe moet ik na 15 juni een overschrijving aanvragen?

In Sportlink meld je het lid aan via “bestaand lid” en dan overschrijving aanvragen. Vervolgens vraag je overschrijving categorie A of categorie B aan en bevestig je de keuze. Voor de categorie A geef je een dispensatiereden aan en voeg je een document toe waaruit de dispensatiereden blijkt. Een oud-lid maak je weer lid via 'wijzigen lidsoort'. Klik daarna op 'sport' en 'spelactiviteit toevoegen'. Wanneer er een overschrijvingsverzoek verschijnt, beantwoord je deze met 'Ja'. Handelingen overschrijving Sportlink Handelingen overschrijving Sportlink Alle informatie over de handelingen die verricht worden bij een overschrijving binnen Sportlink vind je in het Support Center.

Hoe ziet de speeldagenkalender voor het seizoen 2020/'21 eruit?

Net als in de voorgaande twee seizoenen is er ook in het amateurvoetbaljaar 2020/’21 na de zomervakantie afgetrapt. Het seizoen loopt door tot en met eind juni.

Speeldagenkalender veld Speeldagenkalender veld Bekijk de speeldagenkalenders voor het seizoen 2020/'21 voor het veldvoetbal.

Wat zijn de contributiebedragen per lid en de wedstrijdgelden?

Ieder seizoen stelt de KNVB de contributiebedragen voor leden vast. Bovenop de contributie komt de premie voor collectieve aansprakelijkheids- en ongevallenverzekeringen.

Overzicht jaarlijkse financiële verplichtingen Overzicht jaarlijkse financiële verplichtingen Klik hier voor alle informatie.

Waar kan ik een wijziging doorgeven aan de KNVB?

Wat zijn de dispensatieregels voor het veteranenvoetbal?

Voor de veteranen 35+ en 45+ die 11x11 spelen gelden er dispensatiemogelijkheden. Welke dat precies zijn, vind je op onderstaande pagina.

Dispensatie categorie A en B veld Dispensatie categorie A en B veld Voor de veteranen 35+ en 45+ die 11x11 spelen gelden er dispensatiemogelijkheden. Op deze pagina vind je hierover alle informatie.

Laatste nieuws