Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Openstaande straffen

Hieronder is praktische informatie te vinden over de openstaande straffen als gevolg van een gele of rode kaart in het seizoen 2020/'21.

De registraties van gele kaarten van het afgelopen seizoen komen te vervallen. Iedere speler begint het seizoen 2021/’22 dus met nul registraties. Uitsluitingen en schorsingen, die in het seizoen 2020/’21 zijn uitgesproken, ook als gevolg van registraties van gele kaarten, vervallen niet en worden meegenomen naar het seizoen 2021/’22.

Reikwijdte uitsluitingen

Uitsluitingen die zijn opgelegd naar aanleiding van overtredingen in competitiewedstrijden of met de competitie samenhangende wedstrijden zijn ook van toepassing op bekerwedstrijden en omgekeerd, tenzij het tuchtrechtelijk orgaan anders beslist. De tuchtrechtelijke organen zijn de aanklager, de tuchtcommissie en de commissie van beroep. Bovenstaande geldt alleen op uitsluitingen die voortkomen uit rode kaarten.

Dat betekent dat uitsluitingen opgelopen in het bekertoernooi ook gelden voor de competitie en omgekeerd. Wanneer een uitsluiting in het seizoen 2020/’21 is opgelopen in een competitie-, nacompetitie- of bekerwedstrijd, dan moet deze worden uitgezeten in de eerste competitie- of bekerwedstrijd(en) van het seizoen 2021/'22.

Let op: Heeft een speler een uitsluiting opgelopen naar aanleiding van een ontvangen gele kaart, dan is deze uitsluiting wél gekoppeld aan de competitie waarin je de uitsluiting hebt opgelopen.

De openstaande straffen zijn zichtbaar in Sportlink Club. In Sportlink Club kan een vereniging onder Wedstrijdzaken het tabblad 'Tuchtzaken' vinden. Vervolgens is het belangrijk om het seizoen in te stellen op 2020/’21, automatisch verschijnt hier namelijk het seizoen 2021/’22. De straffen zijn zichtbaar onder het subtabblad 'Uitsluitingen & schorsingen'. 

Overgeschreven spelers

Ook de straffen van spelers die zijn overgeschreven van een andere vereniging, zijn zichtbaar in Sportlink Club. De straffen van deze spelers zijn te vinden door de clubnaam te veranderen in de naam van deze vereniging en daarnaast het seizoen in te stellen op 2020/’21.

Vervolgens kan een vereniging ook in Sportlink Club zien hoeveel wedstrijden uitsluiting een speler nog heeft openstaan. Dit kan een vereniging zien door het wedstrijdprogramma van seizoen 2020/’21 op te roepen en vervolgens het aantal wedstrijden te tellen na de ingangsdatum van de uitsluiting (en indien van toepassing het in mindering brengen van één wedstrijd in verband met de directe rode kaartregeling) en deze van de totale straf af te trekken. 

Tuchtzaken Tuchtzaken Kijk hier voor meer informatie.

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Laatste nieuws