Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Een gestaakte wedstrijd, wat komt daar bij kijken?

KNVB Media
KNVB Media
16 oktober 2019, 12:16
2:24

In het animatiefilmpje wordt uitgelegd wat de KNVB verwacht van een club bij een gestaakt duel. - Foto: KNVB Media

Gedurende het seizoen kan het clubs overkomen dat zij te maken krijgen met een gestaakte wedstrijd waar een team of elftal van hun vereniging bij betrokken is. Het proces dat volgt na een gestaakte wedstrijden is voor de verenigingen echter niet altijd even duidelijk.

Dit zorgt er soms voor dat een vereniging beboet wordt voor het niet rapporteren over de gestaakte wedstrijd, terwijl ze er niet van op de hoogte was dat ze moest rapporteren. Aan de andere kant zorgt dit niet rapporteren er ook voor dat het soms lang duurt voordat een tuchtdossier van een gestaakte wedstrijd compleet is waardoor de aanklager en/of de tuchtcommissie niet zo snel als gewenst het tuchtdossier kan afhandelen.

Om het proces rondom gestaakte wedstrijden te verduidelijken, is er een animatiefilmpje gemaakt waarin duidelijk wordt uitgelegd wat de KNVB precies verwacht van een vereniging op het moment dat het te maken heeft met een gestaakte wedstrijd. Kijk je het filmpje dan krijg je onder meer antwoord op de volgende vragen:

  • In welke gevallen moet er bij een gestaakte wedstrijd worden gerapporteerd?
  • Op welke manier kan er worden gerapporteerd?
  • Wanneer moet de rapportage binnen zijn bij de aanklager?

Ook ben je na het kijken van het filmpje op de hoogte van de mogelijkheden die je als betrokkene hebt op het moment dat je een schikkingsvoorstel ontvangt en het hier niet mee eens bent en wat de verdere procedure is nadat je verweer hebt gevoerd op het schikkingsvoorstel. Kijken dus!

Tuchtzaken Tuchtzaken Wat is voetbal zonder spelregels? Zonder regels zou onze geliefde sport een rommeltje worden. Bekijk alle informatie over tuchtzaken op KNVB Assist.

Rapportformulieren en handige documenten Rapportformulieren en handige documenten Voor gestaakte wedstrijden is een tweetal rapportageformulieren beschikbaar, bestemd voor de verenigingen en de scheidsrechter.

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen