Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Aron Winter en Paul Blokhuis openen Tera Cora kunstgrasveld op Bonaire

KNVB Media
KNVB Media
17 juni, 14:53

Demissionair-staatssecretaris Paul Blokhuis opent samen met WorldCoach Aron Winter het Tera Cora sportterrein op Bonaire. - Foto: KNVB Media

Geen stoffige velden meer voor de voetballers op Bonaire. WorldCoach Aron Winter (84 interlands)en demissionair-staatssecretaris Paul Blokhuis hebben woensdag de officiële opening verricht van het Tera Cora sportterrein met een fonkelnieuw kunstgrasveld. Dat is goed voor de ontwikkeling van het voetbal op het eiland. En van groot belang voor de jongeren die hierdoor meer gaan bewegen.

Het ministerie van VWS en het Openbaar Lichaam Bonaire investeren gezamenlijk in betere sportfaciliteiten en sportprogramma’s voor de jeugd op Bonaire. Eén van de initiatieven is de ontwikkeling van het Tera Cora terrein met kunstgrasveld dat kan worden verlicht door energiezuinige LED-lampen. Het sanitair is goed geregeld in een aantal kleine clubhuizen. 

Jeugd in beweging

Het KNVB programma ‘Voetbalontwikkeling Bonaire’ maakt direct dankbaar gebruik van de nieuwe accommodatie. In samenwerking met NMC Bright zijn weer 28 nieuwe mannen en vrouwen begonnen aan de WorldCoaches cursus. Demissionair-staatssecretaris Paul Blokhuis onthulde bij de kick-off een groot te fan zijn van voormalige recordinternational en huidige WorldCoach Aron Winter. Na de aftrap gingen de WorldCoaches in opleiding direct aan de slag met de kinderen. 

De nieuwe accomodatie werd ingewijd met een opleidingstraining voor WorldCoaches.

Het Tera Cora terrein vergroot de mogelijkheden van het programma 'Voetbalontwikkeling Bonaire' op meerdere gebieden. Op het kunstgrasveld gaan twee clubs met jeugdteams een accommodatie delen. Daardoor kan er meer getraind worden, kunnen jongens en meisjes meer wedstrijden spelen. Er zijn nu ook meer velden beschikbaar voor naschoolse voetbalactiviteiten. Dat is van groot belang om de jeugd op het eiland meer in beweging te krijgen. 

Dumfries

Iedereen aan de bal. Dat is het allerbelangrijkste. Maar Blokhuis durfde ook al te dromen. "Wie weet", zei hij na het einde van de training, "leiden de clubs in Bonaire straks een voetballer op die in de voetsporen van Denzel Dumfries kan treden." De nieuwe held van Oranje met wortels in Aruba waarvoor hij ooit twee interlands speelde.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen