Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

John Balvers: extra paar ogen voor Björn Kuipers

KNVB Media
KNVB Media
18 juni 2016, 9:34
2:12

"Björn wil in de rust al de belangrijke momenten zien." - Foto: KNVB Media

Team Kuipers staat tijdens EURO 2016 met vijf man op het veld. Arbiter Björn Kuipers als centrale spil, langs de zijlijnen geassisteerd door Sander van Roekel en Erwin Zeinstra en op de achterlijnen de vijfde en zesde officials Pol van Boekel en Richard Liesveld.

Björn Kuipers floot Duitsland-Polen (0-0) op EURO 2016.

Eén man blijft tijdens de EK-wedstrijden buiten de schijnwerpers, maar is onmiskenbaar van groot belang voor de Nederlandse scheidsrechtersequipe in Frankrijk. Dat is John Balvers, video-analist van de scheidsrechters betaald voetbal. Vanuit zijn werkkamer in een vinexwijk in Amersfoort levert hij de visuele ondersteuning voor Björn Kuipers.

Razendsnel, al tijdens de EK-wedstrijden, analyseert Balvers de wedstrijdbeelden, maakt er korte clips van en stuurt ze vervolgens digitaal naar de kleedkamer van Kuipers."Hij wil in de rust en kort erna bepaalde key moments terugzien. Waarin hij kan terugzien of hij wel of niet de juiste beslissing heeft genomen", legt Balvers uit.

Wij keken tijdens het EK-duel Duitsland-Polen (0-0) mee met het extra paar ogen van Björn Kuipers. De EK-droom van Björn Kuipers De EK-droom van Björn Kuipers Bekijk de NOS-documentaire 'Achter de schermen bij Team Kuipers'

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen