Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Bekijk de NOS-docu 'Achter de schermen bij Team Kuipers'

KNVB Media
KNVB Media
14 juni 2016, 14:13
18:36

Het leiden van de KNVB Bekerfinale loopt als rode draad door de documentaire. - Foto: KNVB Media

Team Kuipers houdt de Nederlandse eer hoog bij het EK voetbal. De NOS volgde de scheidsrechter en zijn assistenten van dichtbij rond de KNVB-bekerfinale dit jaar.

In de documentaire is Björn Kuipers met zijn assistenten te zien op weg naar, tijdens en na afloop van het duel tussen Feyenoord en FC Utrecht. Het zorgde voor unieke beelden waarop bijvoorbeeld duidelijk te zien is hoe de leidsmannen met elkaar, maar ook met de spelers en trainers communiceren.

Tussendoor spreekt Kuipers openhartig. "Ik voel voor elke wedstrijd spanning, maar heb daarmee weten te dealen. En waarom? Omdat ik weet dat wij een goed team hebben en elkaar vertrouwen."

Team Kuipers voorafgaand aan het EK in Frankrijk.

Finale

Op 10 juli wil ik de finale fluiten in Parijs

Ook blikt de arbiter terug op het WK in 2014. "In Brazilie leidden wij de eerste drie wedstrijden 'without any problems'. Volgens de andere scheidsrechters konden wij ons al gaan opmaken voor de finale. Omdat het Nederlands elftal de halve finale haalde, was het toernooi echter afgelopen voor ons. Dat was een klap in ons gezicht. Ik besef heel goed dat wij als team heel dicht bij de finale zijn geweest."

Kuipers heeft inmiddels een nieuwe droom die samenhangt met het EK in Frankrijk. "Op 10 juli wil ik de finale fluiten in Parijs."

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen