Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Terugloop KNVB-officials; gevolgen voor aanstellingen in categorie A

KNVB Media
KNVB Media
30 augustus, 14:24

Binnen het steunpunt West is er bij verschillende competities een grote uitdaging om KNVB-officials te kunnen aanstellen. - Foto: KNVB Media

De coronapandemie heeft vele uitdagingen voor het voetbal met zich meegebracht. Ook op het gebied van arbitrageopleidingen. Tijdens de coronapandemie is het namelijk niet of nauwelijks mogelijk geweest nieuwe scheidsrechters op te leiden. Hierdoor is er geen instroom geweest van nieuwe scheidsrechters. Omdat er net als ieder jaar wel uitstroom was, is het aantal KNVB-officials gedaald. Op korte termijn heeft dit gevolgen voor de inzet van KNVB-officials in categorie A.

Op de hogere niveaus zullen teams hier weinig van merken, maar in de lagere klassen van categorie A is dit anders. Binnen het steunpunt West wordt het bezetten van de reserve tweede en derde klasse bij de mannen, de tweede en derde klasse bij de vrouwen, de vierde divisie O23 en alle hoofdklassen bij de jeugd een grote uitdaging. Op het moment dat er door de KNVB geen KNVB-official wordt aangesteld op dit niveau, dan is er geen KNVB-official beschikbaar en dient de vereniging zelf zorg te dragen voor een geschikte scheidsrechter.

Instroom op peil krijgen

De KNVB is met man en macht bezig om de instroom van KNVB-officials weer op peil te krijgen. Op korte termijn wordt er onder andere een grootschalige campagne opgestart en verenigingen gaan nog meer ondersteund worden op het gebied van clubarbitrage. Samen met de clubs willen we ervoor zorgen dat het aantal KNVB-officials zo snel mogelijk terugkomt op het oude niveau, zodat alle wedstrijden in categorie A weer geleid worden door KNVB-officials.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen