Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

SamenVooruit ledenbinding: Van bingo tot nieuw 'clublied'

KNVB Media
KNVB Media
2 juli, 15:07

Clubs uit het hele land toonden de afgelopen maanden hun creativiteit door allerlei activiteiten voor hun achterban te organiseren. - Foto: KNVB Media

Hoe zorg je voor binding onder je leden en vrijwilligers als de vereniging (noodgedwongen) dicht gaat? Clubs uit het hele land toonden de afgelopen maanden hun creativiteit door allerlei activiteiten voor hun achterban te organiseren. Van een pubquiz tot een nieuw ‘clublied’. We maakten een overzicht.

SC ’t Gooi lanceerde onder het motto ‘We Support our Club’ een ‘welkom terug-actie’. Met een speciaal ontworpen support-logo hoopt de vereniging hun gezamenlijke verbondenheid en liefde voor de club uit te dragen.

SC 't Gooi SC 't Gooi 'Welkom terug-actie' van SC 't Gooi.

OJC Rosmalen is op meerdere fronten erg actief. De vereniging moedigt huidige leden aan lid te blijven en geeft onder meer iedereen die lid is per 1 juli een gratis toegangskaart voor een wedstrijd in het betaalde voetbal en de club blijft open tijdens de zomer. OJC Rosmalen vraagt leden mee te denken over activiteiten die in juli en augustus kunnen worden georganiseerd.

OJC Rosmalen OJC Rosmalen Gratis wedstrijdkaart voor leden.

Een voetbalquiz, maar dan buiten. Omdat de voetbalkantines sinds 1 juli weer open mogen, organiseerde sc Leovardia een heuse terrasquiz.

sc Leovardia sc Leovardia Terrasquiz bij sc Leovardia.

Wie kent ze niet; zomerboekjes vol met doe-opdrachten voor op het strand, op de achterbank van de auto op weg naar een verre vakantiebestemming, of gewoon voor thuis in de tuin. SV Borger bracht zelf zo’n boekwerkje uit vol met allerhande puzzels en vermaak én een Borgers tintje.

SV Borger SV Borger Zomerboekje met doe-opdrachten.

Om de leden betrokken te houden bij de vereniging organiseerde RKHVV een online pubquiz, met alleen maar vragen over de vereniging.

RKHVV RKHVV Pubquiz bij RKHVV.

AVC Wijchen bedacht tijdens de coronacrisis een zogenaamde prijzenkastchallenge. Jeugdleden (tot en met JO15) kregen elke week van hun trainers een nieuwe voetbalchallenge doorgestuurd. Wanneer deze werd voltooid, mochten ze een trofee toevoegen aan hun prijzenkast. Aan het einde van de challenges konden ze acht prijzen verzamelen.

AVC Wijchen AVC Wijchen Prijzenkastchallenge bij AVC Wijchen.

De leden van SWZ Boso Sneek gingen de afgelopen massaal bingoën. De vereniging organiseerde twee bingo’s waarmee geld voor de vereniging werd opgehaald én de leden digitaal samenkwamen.

Bij Z.V.V. De Hoven klom een aantal leden in de pen om een speciaal liedje tijdens de corona-periode te schrijven. Van de rap werd een video gemaakt, waarin verschillende leden van de vereniging te zien zijn.

 

SCD’83, SV Dedemsvaart en JVC Dedemsvaart en de gezamenlijke jeugdafdeling organiseerden een online pubquiz. Hierbij werden de lokale ondernemers betrokken die bonnen beschikbaar steleden. Daarnaast konden de deelnemers een borrelplank bestellen bij verschillende horecaondernemers uit het dorp.

Dedemsvaart Dedemsvaart Gezamenlijke pubquiz in Dedemsvaart.

Excelsior’31 organiseerde de afgelopen maanden zowel een voetbalquiz als bingoshow. Beide evenementen werden via het eigen clubkanaal uitgezonden en konden op veel deelnemers rekenen. De inkomsten kwamen ten goede aan de clubkas.

Excelsior '31 Excelsior '31 Pubquiz en bingoshow in Excelsior '31.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen