Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Kunstgras en de winter; wat zijn de (on)mogelijkheden?

KNVB Media
KNVB Media
16 december 2019, 14:39

In bijna alle gevallen vormen weersomstandigheden niet of nauwelijks een belemmering voor de bespeelbaarheid van een kunstgrasveld. - Foto: KNVB Media

In de winter neemt de kans op vorst, ijzel en sneeuw toe. Wanneer deze weersomstandigheden zich voordoen, krijgt de KNVB veel vragen over het gebruik van kunstgrasvelden. Kan er wel op kunstgras gespeeld worden? En is zout strooien verstandig? In dit artikel leggen we uit wat de (on)mogelijkheden zijn van het spelen op kunstgrasvelden in winterse omstandigheden.

In bijna alle gevallen vormen weersomstandigheden niet of nauwelijks een belemmering voor de bespeelbaarheid van een kunstgrasveld. De scheidsrechter bepaalt in hoeverre de weersomstandigheden invloed hebben op de wedstrijd.

In het document 'Kunstgras en de winter' wordt meer duidelijkheid gegeven over het gebruik van kunstgrasvelden onder winterse omstandigheden.

Tips en diversen Tips en diversen Lees hier een aantal tips, waardoor jouw vereniging langer plezier heeft van het kunstgrasveld.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen