Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Zijn van jouw vrijwilligers de juiste gegevens bekend?

KNVB Media
KNVB Media
22 augustus 2022, 11:15

Het gemakkelijker maken van de onderlinge communicatie begint met de eigen clubadministratie. - Foto: KNVB Media

Wil je gemakkelijker in contact komen met de voorzitter van een andere vereniging? Zoekt de wedstrijdsecretaris zich wezenloos naar de wedstrijdsecretaris van een andere club voor het verplaatsen van een wedstrijd? Weet je wie de trainers zijn die op het veld staan met je leden? Het gemakkelijker maken van de onderlinge communicatie begint met de eigen clubadministratie. Hoog tijd om de ledenadministratie van je vrijwilligers in Sportlink Club te actualiseren!

Het gebeurt geregeld dat clubs een oude secretaris van een andere club aan de lijn krijgen wanneer zij contact proberen op te nemen. Of dat verkeerde vrijwilligers binnen de club de KNVB-informatie binnen krijgen. Een administratie die up-to-date is heeft voordelen voor zowel je eigen club, als voor het voetbal in z’n geheel.

Aan de slag

Door onderstaande stappen te doorlopen check je of jouw administratie nog actueel is. Je kunt ook gelijk zaken aanpassen.

Stap 1
Ga naar Sportlink Club en klik op ‘ledenbeheer’: hier kun je alle functies die leden van jouw club uitoefenen toevoegen, wijzigen of verwijderen. Bekijk hieronder voor de handleiding voor deze module. Ook kun je zelf nog extra verenigingsfuncties aanmaken. Klik op onderstaand linkblok voor een uitleg.

Uitleg module Ledenbeheer Uitleg module Ledenbeheer Alle informatie over de module Ledenbeheer. Uitleg verenigingsfuncties aanmaken Uitleg verenigingsfuncties aanmaken Alle informatie over het aanmaken van verenigingsfuncties.

Stap 2
Een overzicht van alle vrijwilligers van jouw club + de contactgegevens kun je gemakkelijk via Sportlink Club opvragen. Kies in het hoofdmenu ‘Personen’ en kies vervolgens ‘functionarissenlijst’.

Stap 3
Check de contactgegevens die nu genoteerd staan bij de betreffende vrijwilliger zelf om te controleren of deze nog actueel zijn.

Stap 4
Eventuele aanpassingen kunnen direct worden verwerkt in Sportlink Club.

Stap 5
In het digitale adresboek van Sportlink Club, zie je de eigen clubgegevens maar kun je ook de contactgegevens van de functionarissen van andere clubs vinden. Je kunt als vereniging zelf bepalen welke functionarissen er in het digitale adresboek getoond worden. De voorzitter, secretaris en penningmeester worden altijd getoond. Het is aan te raden om de contactgegevens zichtbaar te maken in het digitale adresboek van Sportlink Club van die functionarissen die veel in contact staan met andere clubs, bijv. de wedstrijdsecretaris(sen). Hoe je gewenste wijzigingen kunt doorvoeren zodat de juiste gegevens van jouw club worden getoond, lees je door te klikken op onderstaand linkblok.

Clubgegevens tonen Clubgegevens tonen ​Hoe je gewenste wijzigingen kan doorvoeren zodat de juiste gegevens van jouw club worden getoond, lees je in deze handleiding.

Voeg ook je technische staf toe aan het bondsteam

Als vereniging is het ook belangrijk om te weten wie er binnen je vereniging betrokken is bij de verschillende jeugdteams. De eerste stap is alle jeugdtrainers en teammanagers (bijv. de leider) te registreren, door ze in Sportlink bondslid te maken en hun de functie ‘jeugdtrainer' en/of 'teammanager' te geven. Teams die uitkomen in de competitie waar een trainerslicentie verplicht is, zijn ook verplicht om hun trainer/coach te registreren in het Bondsteam. Omdat de teammanager onder meer de uitslagen verwerkt en het wedstrijdformulier vastlegt (wat weer belangrijk is voor de Teamindex) is het van belang deze persoon ook te registreren.

Jeugdtrainers registreren in Sportlink Jeugdtrainers registreren in Sportlink Klik hier.

KNVB informatie

Via de KNVB Assist-nieuwsbrieven krijgen de clubfunctionarissen specifieke informatie en nieuws over hun eigen rol binnen de club. Klik hier om je voor één of meerdere nieuwsbrieven aan te melden.

KNVB nieuwsbrieven KNVB nieuwsbrieven Schrijf je in voor een van de KNVB nieuwsbrieven!

Privacy

Voor de zekerheid nog even weten hoe het ook alweer zit met privacy rondom het registreren van persoonsgegevens? Kijk dan voor alle informatie over de wet AVG op KNVB Assist Bestuurders.

Privacy Privacy Sinds 25 mei 2018 hebben ook voetbalverenigingen te maken met de strengere regels rond het verwerken van persoonsgegevens. Bekijk hier alle informatie die geldt voor sportverenigingen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen