Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Kloppen de gegevens van jouw accommodatie? Check het in Sportlink Club!

KNVB Media
KNVB Media
31 augustus, 9:55

Op basis van de informatie in Sportlink Club worden onder andere wedstrijden ingepland. - Foto: KNVB Media

Voetbalverenigingen kunnen de gegevens van hun accommodatie inzien én wijzigen in Sportlink Club. Via de functionaliteit Accommodatiezaken valt onder andere af te lezen over hoeveel speelvelden de accommodatie beschikt en om welk type veld het gaat, maar ook gegevens als de grootte van de kleedkamer en de bestuurskamer zijn beschikbaar. Het is belangrijk dat alle gegevens kloppen.

Dit is belangrijk voor het plannen van wedstrijden, het kunnen spelen in winterse perioden (uitwijken naar kunstgras), maar ook om evenementen te kunnen organiseren. Onjuistheden in het aantal speelvelden, de ondergrond hiervan, de nummering of andere gegevens belemmeren een zo ideaal mogelijke competitieplanning. En daar heeft niet alleen de KNVB last van, maar vooral ook de vereniging zelf. Laten we er daarom samen voor zorgen dat de competitie zo optimaal mogelijk kan worden georganiseerd.

Er zijn namelijk best nog veel verenigingen waarvan niet alle (veld)gegevens goed en volledig in Sportlink Club staan. Zo zijn niet altijd de armaturen ingevuld ten behoeve het spelen van wedstrijden met kunstlicht. Ook mist vaak de veldgrootte en/of de uitloop van het veld. Het is daarom goed om de accommodatiegegevens nog een keer te checken en daar waar nodig aan te passen en/of aan te vullen. Verenigingen kunnen dit zelf doen via Sportlink Club. De accommodatiegegevens in Sportlink Club zijn te vinden via het tabblad ‘Vereniging’ en vervolgens ‘Accommodatiezaken’.

Accommodatiemodule Sportlink Club Accommodatiemodule Sportlink Club Check hier of de gegevens van de accommodatie van jouw vereniging kloppen. Verenigingsondersteuning Verenigingsondersteuning Stuur een mail naar de verenigingsadviseur uit jouw regio wanneer informatie over de accommodatie niet correct in Sportlink Club staat. Behoeftebepaling Behoeftebepaling Met behulp van de rekentool veldenbehoefte is eenvoudig uit te rekenen hoeveel wedstrijdvelden de vereniging nodig heeft op basis van het aantal competitiespelende teams.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen