Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Aanpassing in naamgeving gemengde teams

KNVB Media
KNVB Media
21 mei, 10:45

In het seizoen 2021/’22 wordt voor gemengde teams die uitkomen in de JO competities de letter G vervangen door JM, wat staat voor Jongens en Meiden. - Foto: KNVB Media

Momenteel worden de teamnamen in de JO (Jeugd Onder) en MO (Meiden Onder) competities aangeduid met JO of MO. Gemengde teams, teams met jongens en meiden, worden in de JO competitie aangeduid met een G achter de teamnaam (voorbeeld JO14-3G). In het seizoen 2021/’22 vindt er een wijziging plaats in de naamgeving van de gemengde teams die uitkomen in de JO competities. De letter G wordt vervangen door JM, wat staat voor Jongens en Meiden. Een gemengd team, met jongens en meiden, gaat met ingang van het nieuwe seizoen als JO14-3JM (voorbeeld) worden aangeduid.

De wijziging van de naamgeving is om verwarring te voorkomen. De G in de teamsamenstelling, wat gemengd aanduidt, kan worden geïnterpreteerd als G-voetbal.

Een teamnaam met JM geeft aan dat een team bestaat uit Jongens en Meiden. Een team is een gemengd team zodra er minimaal één meisje en één jongen in een team spelen.

Teaminschrijvingen

Het is van belang dat bij de teaminschrijvingen voor het seizoen 2021/’22 de verenigingen de teams inschrijven met de juiste teamsamenstelling, zodat voor aanvang van het nieuwe seizoen de teams met een gemengde samenstelling (jongens en meiden) als JM zichtbaar worden in Sportlink en op voetbal.nl.

Door de teams met de juiste samenstelling in te schrijven, zijn ook de gastverenigingen op de hoogte van de komst van een gemengd team en kunnen zij rekening houden met de beschikbaarheid van aparte kleedkamers voor jongens en meiden. Wij roepen de verenigingen dan ook op om rekening te houden met de kleedkamerbezetting bij de komst van teams met een gemengde samenstelling.

Bij de inschrijving kan een keuze worden gemaakt of het een jongensteam, meidenteam of gemengd team betreft. Hierover kun je meer informatie vinden op de menukaart voor het inschrijven.

Teaminschrijving veld Teaminschrijving veld Bekijk hier de menukaarten.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen