Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB blijft via online bijpraatsessies in contact met scheidsrechters

KNVB Media
KNVB Media
10 mei, 10:10

Middels een digitale kop koffie werden de KNVB-scheidsrechters bijgepraat over praktische zaken en gingen zij met elkaar in gesprek om elkaar beter te leren kennen. - Foto: KNVB Media

Voor (assistent-)scheidsrechters, scheidsrechterbegeleiders en rapporteurs in het amateurvoetbal is het een lastig jaar. Geen wedstrijden om te leiden of beoordelen en geen bijeenkomsten of opleidingen om met collega’s in contact te komen. Daarom hebben de steunpunten West en Noord/Oost van de KNVB deze groep vrijwilligers de afgelopen weken uitgenodigd voor een digitale kop koffie.

Om het contact met vrijwilligers te behouden, ontstond vanuit de KNVB het idee met (assistent-)scheidsrechters, scheidsrechterbegeleiders en rapporteurs in het amateurvoetbal online bij te praten. Tijdens een digitale sessie werden de KNVB-scheidsrechters bijgepraat over praktische zaken en de laatste stand van zaken omtrent de Regiocup. Verder gingen de aanwezigen in kleine groepen ook met elkaar in gesprek om te vertellen over de invloed van de coronamaatregelen op hun dagelijkse bezigheden. Hierdoor leerden de officials elkaar beter kennen.  

Dugout 

Via de koffie-uurtjes konden alle deelnemers ook alvast kennismaken met de nieuwe digitale leeromgeving Dugout waar alle (bij-)scholingen plaatsvinden en waar je een leven lang leren kunt vormgeven. 

De deelnemers keken zeer positief terug op het koffie-uurtje. Iedereen gaf aan nog een keer te willen deelnemen aan een dergelijk initiatief en het gemiddelde cijfer kwam uit op een 8,1. 

Rutger Bekebrede, medewerker ontwikkeling arbitrage Oost, is blij met de hoge waardering voor het koffie-uurtje. "Na een mooie start met het bezoeken van COVS-verenigingen, haalden de corona-maatregelen ons helaas in en was dit niet langer mogelijk. Toch smaakten de bezoeken naar meer, want de eerste ervaringen waren bijzonder positief. Toen we doorkregen dat de themabijeenkomsten definitief door zouden gaan in Dugout zagen we hier een mooie kans om toch contact te houden met de scheidsrechters. Nu niet alleen de scheidsrechters die een COVS-vereniging bezoeken, maar álle scheidsrechters in het district. Van tevoren kun je alleen maar hopen dat het zo goed ontvangen wordt. Vooral het contact met elkaar en de KNVB en het delen van ontwikkelingen binnen de KNVB werden als positief ervaren."

"Persoonlijk vond ik het ook ontzettend leuk om te doen, omdat je sommige mensen voor het eerst, of weer, ziet, meer te horen krijgt dan alleen arbitrage gerelateerde zaken en als anderen blij en tevreden zijn, dan ben ik dat ook. De koffie-uurtjes hebben bevestigd dat scheidsrechters behoefte hebben aan contact, daarom gaan we zeker nieuwe initiatieven opzetten om met elkaar in gesprek te blijven." 

Arbitrageopleidingen

Wil jij jezelf verder ontwikkelen als (assistent-)scheidsrechter? Dan kun je bij de KNVB terecht voor verschillende scheidsrechtersopleidingen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen