Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Assistent-scheidsrechter

Kun jij goed samenwerken? Ben je onverstoorbaar? En wil je graag onderdeel zijn van een team? Dan is de rol van assistent-scheidsrechter jou op het lijf geschreven! Je kunt meteen aan de slag bij jouw vereniging, of met behulp van een opleiding snel doorgroeien tot de top van Nederland.

Assistent-scheidsrechters zijn de stille krachten op de achtergrond die, als onderdeel van het arbitrale trio, een belangrijke bijdrage leveren aan een leuke en sportieve wedstrijd.

Als assistent-scheidsrechter ben je altijd onderdeel van een team. Je leert onder meer hoe je kunt samenwerken met anderen, ondersteunend te zijn, je werkt aan je mentale weerbaarheid én de fysieke inspanning draagt bij aan je fitheid. Door te assisteren bij wedstrijden werk je op meerdere vlakken aan je eigen ontwikkeling, waar je zowel binnen als buiten het veld van profiteert.

Ga je als assistent-scheidsrechter aan de slag, dan kun je op vele niveaus je hobby uitoefenen. Van vlaggen bij de jeugdteams van je eigen vereniging tot de eerste klasse van het seniorenvoetbal in Nederland.

Stel je vraag!

Benieuwd hoe het is om KNVB scheidsrechter te zijn en wil je wat vragen stellen aan een KNVB scheidsrechter? Mail dan naar arbitrage-opleidingen@knvb.nl je vraag of verzoek, en we nemen z.s.m. contact op!

Heb je ambities en wil je hogerop? Dan helpt de KNVB je daar graag bij. Tijdens de opleiding ‘assistent-scheidsrechter’ leer je wat het betekent om KNVB-official in de rol van assistent-scheidsrechter te zijn en doe je kennis op over mentale weerbaarheid. Iedere (assistent-)scheidsrechter bepaalt zijn of haar eigen ambitieniveau. De KNVB faciliteert hierin en helpt jou zo goed mogelijk op weg.

Opleiding volgen

De weg naar de top is als assistent-scheidsrechter relatief kort. De KNVB arbitrageopleidingen kunnen je hierbij helpen. Wie weet sta jij over een paar jaar dan wel langs de lijn in volle stadions.

Wil jij de opleiding tot assistent-scheidsrechter volgen? Bekijk hieronder hoe de opleiding is vormgegeven.

Opleiding Assistent-scheidsrechter Opleiding Assistent-scheidsrechter Schrijf je hier in voor de opleiding tot assistent-scheidsrechter.

Ik ga fluiten

Wil jij fluiten voor je club of namens de KNVB? Dan zijn we op zoek naar jou! Meld je aan en ontdek ook hoe leuk het fluiten kan zijn.