(Blessure)consulten

Iedereen die kampt met blessures of andere klachten die met sporten samenhangen, kan terecht op het Sport Medisch Centrum (SMC). De sportarts stelt in een consult een aantal vragen over de klacht en doet vervolgens een uitgebreid onderzoek van het bewegingsapparaat (gewrichten, spieren en pezen).

Zo nodig wordt aanvullend onderzoek verricht zoals bijvoorbeeld echografie. De sportarts geeft vervolgens, aan de hand van de bevindingen, adviezen om op een verantwoorde wijze zo goed en snel mogelijk weer fit te worden en te blijven.

Mocht het nodig zijn, dan kunnen de sportartsen van het SMC gebruik maken van een netwerk van specialisten, die veel sporters behandelen en kennis hebben over specifieke sportblessures. Voor een consult kan een afspraak gemaakt worden bij de sportarts. Hiervoor is een verwijzing van de huisarts nodig.

Second opinion

Wie voor een blessure al bij een orthopedisch chirurg of andere medisch specialist is geweest, maar een second opinion wil bij een sportarts kan daarvoor een afspraak maken. Hiervoor is een verwijzing nodig van de behandelend medisch specialist of huisarts.

Aanmeldformulier BlessureconsultVul hier het aanmeldformulier in.

SMC KNVB

Telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur. Voor (blessure)consulten en sportmedische onderzoeken kan iedereen terecht bij het SMC KNVB op maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur. Voor Sportfysiotherapie en revalidatie is het SMC KNVB geopend van 8.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 08.00 tot 12.00 uur.


Terug naar boven