Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Opleiding Besturen met Impact

De rol van bestuurder wordt in een veranderende samenleving steeds uitdagender en complexer. Dat vraagt veel van een bestuurder, maar het biedt ook mooie uitdagingen om op persoonlijk vlak stappen te maken. De opleiding Besturen met Impact geeft hierbij een persoonlijke verdieping. De opleiding is ook beschikbaar voor bestuurders van andere sportverenigingen.

Direct inschrijven

Samen met mede-bestuurders van verenigingen uit de omgeving verrijk je je kennis en bouw je tegelijk een netwerk op.

De KNVB wil met de bestuurdersopleidingen ‘Besturen met impact’ bestuurders de mogelijkheid geven zich te ontwikkelen. Door het juiste gereedschap aan te bieden worden bestuurders op weg geholpen om de club nog beter te organiseren. Enerzijds door de kennis en vaardigheden te vergroten en anderzijds handreikingen te krijgen bij de uitdagingen waar de bestuurder voor staat. Het programma wordt gevolgd met mede-bestuurders van andere verenigingen uit de omgeving, zodat de bestuurders elkaar verrijken en er een netwerk onderling wordt opgebouwd van bestuurders met passie. De bestuurder kan zich hiermee, als daar behoefte aan is, ook na deze opleiding blijven ontwikkelen op zijn of haar eigen manier.

Toelatingseisen

Bij de toelating worden een aantal criteria/vereisten in overweging genomen:

  • Je bent op het moment van de opleiding officieel bestuurder bij een sportvereniging of je hebt met goedkeuring van het dagelijks bestuur een werkplek of werkstage in het bestuur.
  • Je bent minimaal 18 jaar.
  • Je bent bereid te investeren in je eigen ontwikkeling.
  • Je bent bereid je eigen kennis en kunde beschikbaar te stellen aan je medecursisten.

Kosten

Het opleidingsgeld bedraagt € 375,- per deelnemer. Bestuurders van verenigingen die gelieerd zijn aan de KNVB ontvangen € 100,- korting op dit bedrag bij individuele inschrijving. Het is wellicht mogelijk om via je Adviseur Lokale Sport deze opleiding vergoed te krijgen. Informeer bij je contactpersoon van je gemeente wie je adviseur is of neem contact op via sportakkoord@nocnsf.nl. Sportakkoord Sportakkoord Lees hier meer over het Nationaal Sportakkoord.

Inschrijven

Inschrijven voor de opleiding is alleen mogelijk met een KNVB-account. KNVB-leden hebben dit account al en vullen deze gegevens in bij het inschrijven van de opleiding. Niet KNVB-leden maken heel makkelijk een gratis account aan om zo gebruik te kunnen maken van het digitale lessysteem. 

Is de opleiding die jij wilt volgen niet zichtbaar in het inschrijfportaal? Stuur dan een mail naar bestuurdersopleidingen@knvb.nl.

KNVB account KNVB account Kijk hier voor meer informatie over het KNVB-account.

Studieprogramma

De opleiding is opgebouwd langs de thema’s: Persoonlijk Leiderschap, Strategisch Besturen, Verbinden en Maatschappelijk Ondernemerschap. De vier bijeenkomsten, de zelfstudieopdrachten en de eindopdracht zullen bij elkaar zo'n veertig uur aan tijdsinvestering vergen in een tijdsbestek van ongeveer vier maanden.

Praktijkervaringen

Opleiding Besturen met Impact leerde voorzittersduo vv SPW delegeren Opleiding Besturen met Impact leerde voorzittersduo vv SPW delegeren Martijn Germeraad en Klaas Muntjewerff vullen sinds september 2019 samen de rol van voorzitter in en werden al snel geconfronteerd met de coronacrisis. Mede dankzij het volgen van de Opleiding Besturen met Impact wisten ze vv SPW door deze moeilijke periode te loodsen.

Nieuwe baan, nieuwe club en meer zelfvertrouwen door de opleiding Besturen met Impact Nieuwe baan, nieuwe club en meer zelfvertrouwen door de opleiding Besturen met Impact Op het moment dat Jozien Bonefaas in januari 2019 begon aan de opleiding Besturen met Impact had ze nooit kunnen vermoeden welke ingrijpende gevolgen die beslissing zou hebben voor haar leven.

Sportbrede kruisbestuiving bij opleiding Besturen met Impact Sportbrede kruisbestuiving bij opleiding Besturen met Impact Laaiend enthousiast zijn ze, hockeybestuurder Erna Truijens en voetbalbestuurslid Viktor Steijger. “De opleiding Besturen met Impact helpt je enorm in je rol als bestuurder”, klinkt het eensgezind. “Het geeft een goede spiegel op je eigen functioneren als bestuurder. Eigenlijk zou elk bestuurslid deze opleiding moeten doen, ongeacht welke sport.”

Praktijkverhalen Praktijkverhalen Lees hier de overige praktijkverhalen over de opleiding 'Besturen met impact'.

Seizoen 2021/'22

In het seizoen 2021/’22 gaan diverse opleidingen van start in heel Nederland.

Opleidingen

Noord

LocatieDataTijd
Emmen
De oude Meerdijk
Stadionplen 1
Is gestart19.00 - 
22.00 uur
Epe
sv Wissel
Ericaweg 6
Maandag 8 november 2021
Maandag 13 december 2021
Maandag 17 januari 2022
Maandag 14 februari 2022
19.00 - 
22.00 uur

Oost

LocatieDataTijd
Neder Betuwe
vv Kesteren
Joachim van Hoemenstraat 2
Woensdag 10 november 2021
Woensdag 8 december 2021
Woensdag 12 januari 2022
Woensdag 9 februari 2022
19.00 - 
22.00 uur
Berkelland
FC Eiebergen
Rietmolenseweg 5
Woensdag 26 januari 2022
Woensdag 16 februari 2022
Woensdag 16 maart 2022
Woensdag 13 april 2022
19.00 - 
22.00 uur

West

LocatieDataTijd
Delft
Vitesse Delft
Henk van Riessenlaan 2
Is gestart19.00 - 
22.00 uur
Lisse/HaarlemIs gestart19.00 - 
22.00 uur
DordrechtIs gestart19.00 - 
22.00 uur
Omgeving Den HaagData volgen binnenkort (intentie te starten in januari 2022) 
Omgeving LangedijkData volgen binnenkort (intentie te starten in januari 2022) 

Zuid

LocatieDataTijd
Peel en Maas/LeudalIs gestart19.00 - 
22.00 uur
Milsbeek (Gennep)
sv Milsbeek
Zwarteweg 85
Woensdag 10 november 2021
Woensdag 15 december 2021
Woensdag 19 januari 2022
Woensdag 9 februari 2022
19.00 - 
22.00 uur
Omgeving LaarbeekDonderdag 25 november 2021
Donderdag 16 december 2021
Donderdag 13 januari 2022
Donderdag 10 februari 2022
19.00 - 
22.00 uur
Omgeving Bommelerwaard - West BetuweData volgen binnenkort (intentie te starten in januari 2022) 

Contact

Bij vragen over de KNVB Assist bestuurdersopleidingen, kun je altijd contact opnemen met de Verenigingsadviseur in de omgeving of met de KNVB.
Verenigings-ondersteuning Verenigings-ondersteuning Verenigingen die behoefte hebben aan ondersteuning kunnen hiervoor terecht bij de verschillende adviseurs. Op ieder gebied heeft de KNVB een expert in dienst die verenigingen persoonlijk op weg helpt.

KNVB Assist Bestuurdersopleidingen

Direct inschrijven

Laatste nieuws