Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Reactie KNVB op onderzoek over discriminatie

KNVB Media
KNVB Media
12 augustus 2021, 6:30

De campagne OneLove staat voor verbinding en is een van de twintig acties uit het aanvalsplan ‘Ons voetbal is van iedereen’. - Foto: KNVB Media

Uit onderzoek van het Mulier Instituut blijkt dat 14 procent van de profvoetballers te maken heeft gehad met discriminatie. Iedereen die discrimineert en anderen uitsluit hoort niet thuis in het voetbal. Voetbal is een teamsport. Winst wordt samen gevierd en verlies wordt samen gedragen. Zonder tegenstanders, scheidsrechters, trainers en vrijwilligers is een wedstrijd niet mogelijk. Zonder toeschouwers en fans is betaald voetbal niet mogelijk.

In Nederland zijn zo’n 8 miljoen mensen op de een of andere manier bezig met voetbal. Iedereen speelt dus een rol en is welkom. Voetbal verbindt. Daar moeten we niet alleen heel trots op zijn, dat moeten we ook bewaken. Om discriminatie te bestrijden, hebben we de afgelopen anderhalf jaar twintig nieuwe of aangescherpte maatregelen ingevoerd. Zo is de termijn voor stadionverboden verdubbeld tot 10 jaar en spelers kunnen 5 tot 10 wedstrijden worden geschorst. Naast straffen werken we ook volop aan bewustwording, samenwerking en signalering.

Grens is helder

De grens is helder: discriminatie en uitsluiting worden in geen enkele vorm getolereerd. Door ons niet en wat ons betreft door niemand. Dus laten we gezamenlijk zo snel mogelijk die 14% terugbrengen naar 0%. Want alleen de nul houden is acceptabel.

Ons Voetbal is van Iedereen Ons Voetbal is van Iedereen Lees hier meer over de maatregelen.

Mulier Instituut Mulier Instituut Lees hier meer over het onderzoek van het Mulier Instituut.

Laatste artikelen