Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Afwijkend gokgedrag bij nog twee Eredivisieduels

KNVB Media
KNVB Media
5 maart 2016, 11:30

Foto: KNVB Media

Er is bovengemiddeld veel gegokt op de wedstrijden FC Twente-Cambuur Leeuwarden (20 februari 2016, 3-0) en FC Utrecht-Willem II (21 februari 2016, 2-1). Dat blijkt uit een rapport van een Duitse kansspelaanbieder.

De KNVB kreeg dat in handen nadat het zijn netwerk inzette naar aanleiding van eerdere berichtgeving over N.E.C.-Willem II (17 januari 2016, 1-0). Ook bij die wedstrijd was sprake van afwijkend gokgedrag. Dat bleek uit een documentaire van de Duitse publieke omroep ARD.

KNVB verzamelt informatie

De KNVB neemt dergelijke signalen altijd serieus, maar benadrukt dat afwijkend gokgedrag iets anders is dan dat de wedstrijden gemanipuleerd zijn. Een verklaring kan bijvoorbeeld zijn dat de quoteringen op wedstrijden of op een combinatie van wedstrijden zeer gunstig is en dat mensen dit via internet met elkaar delen waardoor het aantal inzetten toeneemt.

Tegelijkertijd weten we dat een afwijkend gokpatroon een indicatie kan zijn van manipulatie. Om die reden verzamelt de KNVB zoveel mogelijk informatie over deze wedstrijden om na te gaan of er meer signalen zijn die aanleiding kunnen geven tot verdere actie. De KNVB heeft contact gehad met alle betrokken clubs en hen op de hoogte gebracht. 'Afwijkend gokgedrag is nog geen matchfixing' 'Afwijkend gokgedrag is nog geen matchfixing'

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen