Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Buitenspeltechnologie bewijst toegevoegde waarde in Eredivisie

KNVB Media
KNVB Media
9 juni, 19:15

De nieuwe buitenspeltechnologie en de aanwezigheid van zestienmetercamera’s zijn een toegevoegde waarde. - Foto: KNVB Media

Al na één seizoen heeft de nieuwe buitenspeltechnologie en de aanwezigheid van zestienmetercamera’s in alle stadions zijn toegevoegde waarde in de Eredivisie al ruimschoots bewezen. 49 keer werd met behulp van de zestienmetercamera’s een beslissing herzien. In 22 gevallen had de VAR de virtuele buitenspellijnen nodig om een buitenspelbeslissing te wijzigen.

Afgelopen seizoen werd voor het eerst bij alle wedstrijden gebruik gemaakt van camera’s op de zestienmeterlijn en buitenspelsoftware om buitenspelsituaties beter te kunnen beoordelen. Dit op nadrukkelijk verzoek van de clubs die er zeker van willen zijn dat buitenspelsituaties zo nauwkeurig mogelijk worden bekeken. In voorgaande seizoenen werden zestienmetercamera’s slechts bij een beperkt aantal wedstrijden ingezet.

Coördinator scheidsrechterszaken Dick van Egmond is zeer tevreden over het gebruik van de buitenspelcamera’s en -software. “In 306 wedstrijden is slechts één fout gemaakt in de buitenspelbeoordeling. Dat is een prima resultaat. Een aantal maal duurde het enkele minuten voordat de VAR klaar was met zijn beoordeling en bijna altijd was alleen de ploeg die zich benadeeld voelde door de beslissing ontevreden over die wachttijd.”

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen