Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Eljilali en Van Dijke leiden EK-kwalificatiewedstrijd Portugal-Tsjechië

KNVB Media
KNVB Media
3 maart, 8:00

Ibrahim Eljilali (midden) en Jochem van Dijke (rechts) fluiten in de EK-kwalificatie. - Foto: KNVB Media

UEFA heeft Ibrahim Eljilali en Jochem van Dijke aangewezen voor de EK-kwalificatiewedstrijd Portugal - Tsjechië. Het zaalvoetbal scheidsrechtersduo leidt zaterdag het topduel in groep 8. In verband met het coronavirus is het duel verplaatst van Lissabon naar Lodz in Polen. Beide landen zijn volop in de race voor een plek op het EK Futsal 2022 waar Nederland gastheer van is.

In Lodz moet het thuisland in de achtervolging op koploper Tsjechië om zicht te houden om rechtstreekse plaatsing voor het EK. Tsjechië heeft met zes punten uit twee duels de leiding in deze groep. Portugal volgt met vier punten. Eljilali en Van Dijke geven om 19.00 uur in de Atlas Arena het startsein voor dit kwalificatieduel.

De acht groepswinnaars en de zes beste nummers twee plaatsen zich voor het EK Futsal 2022 in Nederland. Als gastland is Nederland automatisch geplaatst. Het laatste ticket wordt vergeven tijdens een play-off tussen de twee minst geklasseerde nummers twee in de poules.

Grootste EK ooit

Het EK Futsal 2022 worddt het grootste EK zaalvoetbal ooit. Vanaf 19 januari 2022 strijden liefst 16 Europese landen om de titel. Nadat er 31 wedstrijden zijn afgewerkt, wordt de finale op 6 februari gespeeld. Locaties zijn Ziggo Dome (Amsterdam) en MartiniPlaza (Groningen).

EK-kwalificatie EK-kwalificatie Bekijk hier het volledige programma.

UEFA Futsal EURO 2022 UEFA Futsal EURO 2022 Alle informatie over het grootste EK zaalvoetbal ooit.

UEFA Futsal EURO 2022

Van 19 januari tot en met 6 februari 2022 wordt het UEFA Futsal EURO 2022 gespeeld in Nederland.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen