Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Björn Kuipers: 'Scheidsrechter zijn is topsport'

KNVB Media
KNVB Media
9 oktober 2020, 19:30
10:41

In de eerste aflevering van 'Extra Tijd' een portret van Björn Kuipers. - Foto: KNVB Media

In het voetbalseizoen 2020/2021 portretteren we tien verschillende scheidsrechters uit de Eredivisie. Aan de hand van diverse VAR-momenten vraagt presentator Milan van Dongen naar bepaalde beslissingen en verschillende regels. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan het leven van een scheidsrechter buiten het veld. In de eerste aflevering van 'Extra Tijd': Björn Kuipers.

De scheidsrechter spreekt in 'zijn' Oldenzaal onder andere over de VAR. "Hij moet niet op zoek naar de beste beslissing. Als er ook maar één moment van twijfel is, moet hij er vanaf blijven. Anders krijg je te veel momenten van ingrijpen."

Het scheidsrechter zijn, vindt Kuipers 'topsport'. "Dat is het 100 procent. Ik vind ook dat dit zo beoordeeld moet worden. Het is het beste wanneer een scheidsrechter onzichtbaar is. Dat je je na afloop afvraagt wie eigenlijk de scheidsrechter was." Zijn carrière noemt hij compleet. Toch heeft hij nog een grote wens. "De EK-finale zou de kers op de taart zijn."

 

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen