Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Kuipers en Makkelie kijken terug op 'prachtig toernooi'

KNVB Media
KNVB Media
17 juli 2018, 8:05
2:26

Björn Kuipers toont zijn medaille van de finale. - Foto: KNVB Media

Team Kuipers is weer terug in Nederland na een succesvol WK. Op Schiphol werden de hoofdrolspelers Björn Kuipers en Danny Makkelie opgewacht door een grote groep journalisten.

Kuipers was tevreden over de afgelopen weken, zo vertelde hij voor de camera's. "Een geweldig toernooi dat fantastisch georganiseerd was", oordeelde de arbiter. "We kijken terug op prachtige wedstrijden. De arbitrage heeft in zijn geheel op het wereldkampioenschap heel goed gepresteerd."

Fantastisch gevoel

Natuurlijk was de finale een droom voor ons, maar dat heb je niet altijd zelf in de hand

Zijn collega Danny Makkelie sloot zich daar bij aan. "Natuurlijk was de finale een droom voor ons, maar dat heb je niet altijd zelf in de hand. Ze hebben gekozen voor een ander continent. Aan de andere kant waren we er wel bij in de finale. Dus nee, een fantastisch gevoel."

Kuipers: 'Ik ben enorm trots op mijn team'.

"Iedere scheidsrechter heeft die droom", gaf ook Kuipers toe. "We waren goed op weg en hebben ons best gedaan. Uiteindelijk maakt de FIFA de keuze om de finale toe te bedelen aan het continent Zuid-Amerika. Pitana heeft de wedstrijd geleid en dat heeft hij goed gedaan. We moeten niet kijken naar wat we niet hebben gehad, maar we moeten kijken wat we wel hebben gedaan. En dat was een prachtig toernooi."

Ervaring

Ik ben ervan overtuigd dat Danny één van de topscheidsrechters in de wereld zal worden

De opgedane ervaring kan Makkelie in de komende jaren goed gebruiken, denkt Kuipers. "Danny heeft nu gezien hoe zo'n eindtoernooi in elkaar zit. Toen ik in 2012 voor het eerst naar een groot eindtoernooi ging, was dat helemaal nieuw. Ik ben ervan overtuigd dat hij één van de topscheidsrechters zal worden binnen Europa en in de wereld."

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen