Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB en Makkelie zitten weer op één lijn

KNVB Media
KNVB Media
4 januari 2018, 16:35

De KNVB en scheidsrechter Danny Makkelie zitten weer op een lijn. - Foto: KNVB Media

De KNVB en Danny Makkelie hebben de recente commotie rondom een geldlening van de 34-jarige scheidsrechter bij oud-arbiter Jaap Uilenberg besproken en het verschil van inzicht uitgesproken.

In een gesprek tussen directeur betaald voetbal Eric Gudde en Danny Makkelie liet de arbiter weten begrip te hebben voor het standpunt van de KNVB en de handelswijze van de bond te accepteren.

De KNVB heeft aangegeven de coachrelatie tussen Makkelie en Uilenberg te blijven respecteren, omdat niet is gebleken dat op enige wijze sprake is geweest van belangenverstrengeling.

Integriteit

De KNVB heeft integriteit hoog in het vaandel staan en wil iedere schijn van belangenverstrengeling vermijden. Om misverstanden in de toekomst te voorkomen worden de gedragsregels op dit gebied daarom aangescherpt.

De achtste finale van de KNVB Bekerronde en de laatste speelronde voor de winterstop werd Makkelie vanwege de ontstane commotie in de luwte gehouden en niet aangesteld voor wedstrijden. Na de winterstop wordt de scheidsrechter weer ingezet.

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen