Allard Lindhout maakt Eredivisiedebuut

KNVB Media
KNVB Media
17 april 2015, 16:43

Zaterdag 18 april wordt een bijzondere dag voor scheidsrechter Allard Lindhout. Bij Willem ll - FC Groningen maakt de scheidsrechter zijn debuut in de Eredivisie. De 27-jarige arbiter kijkt ernaar uit: “Op het moment dat ik het hoorde, ging er wel een extra stoot adrenaline door mijn lijf.”

Een droom die uitkomt’

Lindhout fluit in Tilburg zijn 83ste wedstrijd in het betaald voetbal. Na 82 duels in de Jupiler League volgt nu zijn eerste duel op het hoogste niveau. "“Ik probeer de wedstrijd te benaderen als alle andere. Maar het is wel een speciale. Hier heb ik hard voor gewerkt en lang naar uitgekeken. Het scheidsrechtersvak is een ervaringsvak, dat gaat met vallen en opstaan. De KNVB biedt scheidsrechters middels een duidelijke opleiding de kans om zich te ontwikkelen, waarbij zij een foutje mogen maken.”"

Belangrijke wedstrijd

In de wedstrijd Willem ll-FC Groningen staat er meteen iets op het spel. De inzet van het duel is namelijk plek acht: beide clubs – de Tilburgers staan achtste, Groningen tiende. Ze staan in punten gelijk. "Ik hoop vooral dat de arbitrage niet ter discussie staat en de toeschouwers een mooie voetbalwedstrijd zien. Als ik voor mezelf spreek, durf ik nu nog niet te stellen waarmee ik na afloop tevreden ben. Daarvoor ga ik maandag eerst de wedstrijd terugkijken.”"

‘Ik probeer spelers te begrijpen’

Lindhout is een voetballiefhebber en denkt dat dit terugkomt in zijn arbitrage. "“Dat wil niet zeggen dat je strenger bent, of juist losser. Ik probeer spelers altijd wel te begrijpen. Dat is denk ik één van mijn grotere kwaliteiten. Maar laat ik voorop stellen dat ik zaterdag iets ga doen wat ik leuk vind. Zenuwachtig ben ik ook niet echt, ik heb er vooral heel veel zin in.”"

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven