Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Kwartfinale Frankrijk-IJsland onder leiding van Team Kuipers

KNVB Media
KNVB Media
1 juli 2016, 9:04

De kwartfinale op Euro 2016 tussen Frankrijk en IJsland wordt geleid door Team Kuipers. - Foto: KNVB Media

Team Kuipers is vrijdag door UEFA aangesteld voor het duel Frankrijk-IJsland in de kwartfinale van EURO 2016. De wedstrijd wordt zondag 3 juli om 21.00 uur gespeeld in het Stade de France in Saint-Denis.

Naast Björn Kuipers wordt het team gecompleteerd door zijn vaste assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra en vijfde en zesde official Pol van Boekel en Richard Liesveld. De Serviër Milorad Mazic treedt aan als vierde man.

Voor Kuipers is dit zijn 112e internationale aanstelling als scheidsrechter en zijn vijfde EK-wedstrijd. Eerder dit toernooi kwam Team Kuipers in actie bij de groepswedstrijden Duitsland-Polen en Kroatië-Spanje.

IJsland won nooit van Frankrijk

IJsland is dé verrassing van EURO 2017.

Frankrijk en IJsland ontmoetten elkaar elf maal eerder. De eerste wedstrijd, in 1957, werd een riante overwinning voor de Fransen: 8-0. Daarna eindigde het duel drie maal gelijk, en wist Frankrijk nog zeven maal te winnen. De IJslanders wonnen derhalve nog nooit in de historie van de 'Haantjes'.

Het laatste (vriendschappelijke) duel, op 27 mei 2012 in Valenciennes, wist de thuisploeg ternauwernood met 3-2 te winnen, nadat de bezoekers bij de rust nog met 0-2 hadden voorgestaan.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen