Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Shukrula aangesteld voor kwalificatieronde Champions League in Madrid

KNVB Media
KNVB Media
16 augustus 2022, 15:30

Shona Shukrula komt deze week in actie in de UEFA Women's Champions League. - Foto: KNVB Media

UEFA heeft Shona Shukrula aangesteld voor de eerste voorronde van de UEFA Women’s Champions League. Deze kwalificatieronde vindt plaats in de vorm van een minitoernooi met vier clubs. Shukrula reist af naar Madrid en maakt daar deel uit van het arbitrageteam.

Groep 4 van deze eerste kwalificatieronde wordt gevormd door Real Madrid, Manchester City, Sturm Graz en Tomiris-Turan uit Kazachstan. Zij spelen donderdag 18 augustus (21.00 uur) eerst de halve finales: Real Madrid - Sturm Graz en Manchester City - Tomiris-Turan. Bij het eerste duel, dat wordt gespeeld in Estadio Alfredo di Stefano, fungeert Shukrula als vierde official.

Zondag worden nog twee duels gespeeld. Dan staan de winnaars van de halve finales tegenover elkaar in de finale. Zij strijden om toernooiwinst en een plek in de tweede voorronde. Ook de verliezers spelen nog een wedstrijd. De scheidsrechters voor deze duels worden later aangewezen door UEFA.

FC Twente in eigen huis 

Landskampioen FC Twente speelt het kwalificatietoernooi deze week in eigen huis. Donderdag is Agarista CSF uit Moldavië om 18.00 uur de eerste opponent voor de ploeg van de nieuwe coach Joran Pot. Het andere duel gaat tussen SL Benfica en Hajvalia. De winnaars treffen elkaar zondag in de finale om 18.00 uur. Alle wedstrijden vinden plaats op Sportcampus Diekman.

Ajax tegen Kristianstads DFF 

De vrouwen van Ajax nemen het donderdag in de eerste voorronde op tegen het Zweedse Kristianstads DFF. Bij een zege volgt zondag de finalewedstrijd tegen de winnaar van Eintracht Frankfurt - Fortuna Hjørring. Ook Ajax heeft een nieuwe coach: Suzanne Bakker. De wedstrijden worden gespeeld op de accommodatie van Fortuna Hjørring in Denemarken.

Finale in Eindhoven  

Alleen de winnaars van de 11 minitoernooien plaatsen zich voor de tweede voorronde op 20/21 en 28/29 september. De finale van de UEFA Women's Champions League wordt in juni 2023 gespeeld in Eindhoven. Finale in Eindhoven Finale in Eindhoven Het Philips Stadion in Eindhoven is in 2023 het decor van de UEFA Women’s Champions League Final (UWCLF).

Meer vrouwen in voetbal

Inclusieve verenigingen zijn verenigingen met een open houding waar iedereen welkom is en zich welkom voelt. Via 'Meer vrouwen in voetbal’ helpt de KNVB door verschillende programma’s, producten en diensten de inclusieve norm verder te implementeren en daarmee meer vrouwen te verwelkomen in verschillende functies in het voetbal.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen