Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vrouwen Champions League-finale in 2023 naar Eindhoven

KNVB Media
KNVB Media
2 maart 2020, 15:00

Het Philips Stadion in Eindhoven is in 2023 het decor van de UEFA Women’s Champions League Final. - Foto: KNVB Media

Het Philips Stadion in Eindhoven is in 2023 het decor van de UEFA Women’s Champions League Final (UWCLF). Dat heeft het Executive Committee van de UEFA vandaag, maandag 2 maart, bekendgemaakt.

Het is de eerste keer dat de UEFA Women’s Champions League Final in Nederland wordt gespeeld. Het Philips Stadion was wel twee keer eerder het toneel van een Europese mannenfinale. In 1978 speelde PSV er één van de twee duels in de gewonnen UEFA Cup-finale tegen Bastia. In 2006 was het Eindhovense stadion het podium voor de UEFA Cup-finale tussen Middlesbrough en Sevilla.

Fantastisch nieuws

“Het is fantastisch nieuws dat de UEFA de Women’s Champions League Final 2023 aan Eindhoven heeft toegewezen”, zegt Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB. “De resultaten van de OranjeLeeuwinnen tijdens WEURO 2017 en het WK in 2019 hebben aangetoond hoe het vrouwenvoetbal in Nederland inmiddels in de lift zit. De organisatie van dit evenement sluit daar naadloos op aan.”

De Jong: “Het is belangrijk om nu ook in het clubvoetbal stappen te zetten, zodat bijvoorbeeld de Eredivisie Vrouwen kan groeien naar het niveau van de grote Europese vrouwencompetities. De organisatie van een sportevenement als de UEFA Women’s Champions League Final draagt daar zeker aan bij. Het laat meiden zien wat mogelijk is en kan nieuwe generaties meiden inspireren.”

Mooi voetbalfeest

Ook de gemeente Eindhoven is verheugd met de toewijzing van de Europese finale aan de stad. “Yes, Eindhoven kan zich op dit evenement gaan verheugen”, reageert Stijn Steenbakkers, Eindhovens wethouder van economie, Brainport, innovatie, onderwijs en sport. “Wat een mooi voetbalfeest gaat dat worden, voor iedereen die van voetbal houdt. En wat een boost is dat voor alle voetballende meiden en vrouwen in onze stad! Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht…!”

Ook bij PSV is het nieuws van de toewijzing met gejuich ontvangen. “We streven allemaal in alle opzichten voortdurend het hoogste na”, zegt Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV. “Het mogen organiseren van de UEFA Women’s Champions League Final is een eer voor alle betrokken partijen. De UEFA kent ons stadion en de stad van binnen en buiten. Ze weten dat wij zulke topduels vlekkeloos kunnen organiseren. We zien deze toewijzing als een enorm compliment en gaan er samen alles aan doen om er een onvergetelijk voetbalfeest van te maken.”

Samenwerking

Dat de UEFA Women’s Champions League Final naar Eindhoven komt, is het resultaat van een samenwerking tussen de gemeente Eindhoven, PSV, BrabantSport en de KNVB. In totaal stelden vijf stadions zich kandidaat voor de UEFA Women’s Champions League-finales van 2022 en 2023. De UEFA wees het Allianz Stadion in Turijn aan als locatie voor de finale van 2022. Eindhoven en het Philips Stadion hadden zich alleen kandidaat gesteld voor 2023.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen