Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Jonge vluchtelingen bezoeken wedstrijd van Jong Oranje

KNVB Media
KNVB Media
12 september 2019, 14:59

De KNVB nodigde een groep jonge vluchtelingen uit voor de EK-kwalificatiewedstrijd van Jong Oranje tegen Cyprus. - Foto: KNVB Media

Iedereen moet kunnen genieten van en door voetbal. Ook kinderen die om verschillende redenen hebben moeten vluchten uit een ander land en niet veel te besteden hebben.

Daarom nodigde de KNVB een groep jonge vluchtelingen uit voor de EK-kwalificatiewedstrijd van Jong Oranje, met als doel ze een mooie voetbalavond te bezorgen. En dat lukte, helemaal omdat de Oranjetalenten een 5-1 overwinning boekten op Cyprus.

Gezamenlijke passie

De groep vluchtelingen bestond uit jongens van vijftien tot achttien jaar, die allen op jonge leeftijd naar Nederland zijn gekomen, en verblijven in een COA-locatie in de buurt van Arnhem. Ze delen, naast het feit dat ze op jonge leeftijd al veel hebben meegemaakt, een gezamenlijke passie: voetbal. Een wedstrijd van Jong Oranje bezoeken was dan ook een mooie manier om hun zorgen voor even te vergeten. Bij fraaie acties van hun favoriete voetballers Tahith Chong en Calvin Stengs zijn de ooh's en aah's niet van de lucht. Met een brede glimlach op hun gezicht vertrekken de jongens na het laatste fluitsignaal richting Arnhem.

Midden in de maatschappij

We zijn trots op de verbindende kracht van voetbal

Voetbal staat midden in de maatschappij; het is de grootste sport van Nederland. Alle voetballiefhebbers vormen een uniek verbindend netwerk van mensen met verschillende achtergronden. Voetbal heeft het vermogen miljoenen mensen te verenigen en letterlijk in beweging te krijgen.

 

De jonge vluchtelingen zagen Dani de Wit (rechts) twee keer scoren.

De KNVB vindt het belangrijk om door middel van voetbal een bijdrage te leveren aan de samenleving. Daarom wordt geïnvesteerd in maatschappelijk beleid dat ervoor moet zorgen dat zo veel mogelijk mensen kunnen genieten van en door voetbal, een leven lang. Hierbij staan vier maatschappelijke thema’s centraal; gelijke kansen in het voetbal voor iedereen, fit en gezond, groen en duurzaam en the Future of Football.   


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen