Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Mike zoekt een voetbalclub bij hem in de buurt

KNVB Media
KNVB Media
27 november 2018, 15:30

Mike Boon ontroerde voetbalminnend Nederland met zijn dansje tijdens het volkslied voor Nederland - Frankrijk. - Foto: KNVB Media

Sinds Nederland - Frankrijk kent heel voetbalminnend Nederland Mike. Hij mocht aan de hand van Frenkie de Jong het veld van de Kuip betreden en vrolijkte vervolgens het statige volkslied op met een flitsend dansje. Mike zou wel vaker willen dansen en voetballen op het veld. Maar dat kan niet, want de club in zijn dorp biedt geen G-voetbal aan. Dat moet veranderen. Daarom start de KNVB samen met ING en Fonds Gehandicaptensport een campagne om G-voetbal in elke gemeente mogelijk te maken. Zodat Mike én alle G-voetballers in Nederland kunnen voetballen bij een club in de buurt.

"Als het even kan, voetbalt Mike Boon (9) met zijn broertjes Lars en Bram in de tuin", zegt zijn moeder Petra. "Of in de bijkeuken met een zachte bal." Dan ziet ze hem stralen en plezier hebben. Maar als zijn broertjes naar het voetbalveld gaan om te trainen en te spelen voor MEC '07 in het nabij gelegen Maurik moet Mike langs de kant blijven staan. 

Voor de interland Nederland - Frankrijk liepen kinderen met een beperking aan de hand van hun helden het veld van De Kuip op.

Goede wil

Mike heeft een beperking en kan daardoor niet meedoen met het reguliere voetbal. "We hebben het wel geprobeerd bij de mini's", zegt zijn vader Barry. 'Hij wilde zo graag, maar de anderen liepen harder. En Mike begreep de opdrachten niet. Na vijf minuten kwam hij naar de kant." 

“We zijn in Tiel gaan kijken bij een G-team. Zo’n leuke sfeer! Komt er een trein langs, dan stoppen ze allemaal om naar de trein te kijken. Juichen bij alle doelpunten, ook van de tegenpartij. We hebben het bij MEC '07 aangekaart: kunnen jullie niet iets met G-voetbal doen? Ze zijn van goede wil, maar weten niet wat ervoor nodig is. ‘Volgend seizoen misschien’, zeggen ze dan.”

Mike vrolijkte het statige volkslied op met een flitsende dans.

Ondersteuning

Dat zou moeten veranderen vindt de KNVB. Iedere G-voetballer zou in zijn eigen gemeente bij een club terecht moeten kunnen. De voetbalbond is daarom samen met ING en Fonds Gehandicaptensport een initiatief gestart om clubs hierbij financieel en met expertise te steunen. Om hier aandacht voor te vragen liepen voor de interland Nederland - Frankrijk kinderen met een beperking aan de hand van hun helden het veld van De Kuip op. Mike stal de show door tijdens het volkslied een dansje op te voeren. "Altijd iets te beleven met Mike", zegt vader Barry.   

Wat is G-voetbal eigenlijk? 

Liefst iedere week

Mike zou dolgraag vaker dansen en voetballen op het veld. “Al is het maar een half uur in de week. Op eigen niveau. Met een begeleider die weet hoe je omgaat met kinderen met een beperking”, zegt Paulien. “Een G-team zou zó goed voor Mike zijn. Voor z’n motoriek, want die zit best vast, maar ook sociaal gezien.” Barry: “Het idee dat-ie erbij hoort. Dat hij met z’n broers mee kan. De weg naar het voetbalveld weet hij in elk geval al!”

Want De Kuip was mooi, maar het allerliefst danst Mike elke week op het veld. Bij MEC '07. De club van zijn dorp. De club van zijn broers.

Ook een G-voetbal team starten? Ook een G-voetbal team starten? Kijk hier wat jij kan doen voor jouw club.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen