Programma eerste ronde KNVB Beker bekend

KNVB Media
KNVB Media
30 augustus 2016, 15:10

De weg naar De Kuip ligt weer open. - Foto: KNVB Media

De weg naar De Kuip ligt weer open. Vijf wedstrijden winnen en je staat in de finale van het toernooi om de KNVB Beker. Na twee kwalificatieronden met alleen amateurverenigingen is er zaterdag geloot voor de eerste ronde met direct een aantal prachtige affiches. De wedstrijden worden gespeeld op 20, 21 en 22 september.

Dinsdag 20 september

In het oog springen NAC - VVV, twee clubs die bovenin meedraaien in de Jupiler League. En Heerenveen - De Graafschap. Beide duels worden door FOX Sports live uitgezonden. FC Rijnvogels debuteert in het grote bekertoernooi. En verder valt op dat Barendrecht (Tweede divisie) vorig seizoen ook lootte tegen Excelsior. Toen werd het in de tweede ronde 0-2.

Woensdag 21 september

Zowel Ajax als PSV nemen het op tegen een club uit de eredivisie. PSV speelt thuis tegen Roda JC. En de Amsterdammers kunnen in de Arena revanche nemen voor de nederlaag in de competitie tegen Willem II. FOX Sports zendt beide duels live uit. Verder valt de Rijnmond-derby Sparta - FC Dordrecht op. En is het de vraag of VVSB wederom kan stunten. De halvefinalist van vorig jaar begint met een uitwedstrijd tegen Achilles Veen.

Donderdag 22 september

Bekerhouder Feyenoord speelt in de eerste ronde tegen FC Oss. Zal De Kuip net als vorig seizoen weer vol lopen voor elk bekerduel. Maar het mooiste duel van deze ronde is FC Twente - FC Utrecht. Twee meervoudige winnaars van de KNVB Beker. Welke cupfighter sneuvelt er. Beide duels zijn live te zien op FOX Sports. 

Samenvattingen

Elke speeldag is er op Veronica een samenvattingsprogramma te zien.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven