Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Toto ondersteunt amateurvoetbal met 4,4 miljoen

KNVB Media
KNVB Media
24 april 2016, 17:40

Jan-Dirk van der Zee (rechts) ontvangt uit handen van Arno de Jong de cheque met de afdracht over 2015. - Foto: KNVB Media

Namens de KNVB heeft directeur amateurvoetbal Jan-Dirk van der Zee zondag uit handen van Arno de Jong, marketing directeur van Toto een symbolische cheque van 4.405.128 euro overhandigd gekregen. Het bedrag werd voor de KNVB bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht onthuld door Bas van Velzen, vrijetrappenspecialist op YouTube.

Het bedrag dat Lotto bv, waarvan Toto onderdeel is en wat voorheen De Lotto was, afdraagt aan de KNVB is volledig bestemd voor de ontwikkeling van het amateurvoetbal.

Blijven investeren

Van der Zee is verheugd: “In Nederland hebben we ruim 1,2 miljoen voetballers en met dit fantastische bedrag kunnen we voor al deze mensen blijven investeren. Voetbal is voor iedereen en dat willen we  laagdrempelig houden. Ook biedt dit geld ons de ruimte om te investeren in nieuwe voetbalvormen om nog meer mensen te laten voetballen."

Dit geld biedt ons de ruimte om te investeren in nieuwe voetbalvormen

"In het verleden hebben we dit kunnen doen met bijvoorbeeld 35-plus, 45-plus en G-voetbal. Ook gebruiken we een deel van het bedrag om specifieke onderdelen van het amateurvoetbal te versterken", vervolgt Van der Zee. "We zetten ons al jaren in om het zaal-, jeugd- en vrouwenvoetbal naar een hoger plan te tillen. Zo hebben we vorig jaar bijvoorbeeld kunnen bewerkstelligen dat het aantal mini- en F-pupillen bij de meisjes met meer dan 17 procent is gegroeid.”

Blijven inzetten

Ook De Jong van Toto is tevreden: “Dat Toto, via de afdracht van NOC*NSF, dit jaar bijna 4,4 miljoen euro heeft kunnen afdragen aan de KNVB stemt tot tevredenheid. Ook in de toekomst blijven we ons inzetten voor het Nederlands voetbal en geldt: hoe meer Toto-spelers, hoe hoger de afdracht aan de sport.”

Toto Toto Alles over de samenwerking met Toto.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen