Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

VVV-Venlo moet nog even langer wachten op de titel

KNVB Media
KNVB Media
17 april 2017, 16:58

VVV slaagde er tegen FC Emmen nog niet in het kampioenschap te behalen. - Foto: KNVB Media

VVV-Venlo was al zeker van promotie naar de Eredivisie, maar de club uit Venlo kon maandagmiddag zijn seizoen in eigen stadion bekronen tegen FC Emmen. Ondanks de hulp van Jong PSV - dat concurrent Jong Ajax versloeg - kwamen de Limburgers zelf echter niet verder dan 0-0. Nog geen titel in de Jupiler League dus.

Dat terwijl de hulp van de Brabanders VVV juist wel heel dichtbij het kampioenschap bracht. De Eindhovense talenten wisten op eigen veld de beloften van Ajax te verslaan (3-1), waardoor een overwinning voor VVV genoeg was geweest om niet meer ingehaald te kunnen worden door Jong Ajax.

De schaal

Gijs de Jong met de schaal.

Gijs de Jong, operationeel directeur betaald voetbal, was al eerder op de dag met de schaal in het noorden van Limburg aangekomen, in de wetenschap dat het deze dag weleens kon gebeuren. Zeker in het eigen Seacon Stadion toonde de koploper zich dit seizoen sterk.

Maar een voetbalshow werd het ditmaal niet. De thuisploeg had moeite om de verdediging van de Drenthenaren te slechten en lange tijd bleef het dan ook 0-0. De spanning stond er duidelijk op bij het team van trainer Maurice Steijn.

Jong PSV verslaat Jong Ajax

De supporters hielden niettemin lange tijd de moed erin, omdat ze wisten dat Jong PSV het uitstekend deed tegen Jong Ajax. De Amsterdamse talenten kwamen nog wel snel aan de leiding via Vaclav Cerny, maar dankzij Pablo Rosario, Albert Gudmundsson en een eigen goal van Léon Bergsma stelde de nummer vier snel orde op zaken tegen de nummer twee.

De spelers van VVV bedanken het publiek.

Maar omdat de ploeg die het hele seizoen al indruk maakt in de Jupiler League, ditmaal niet wist te scoren - Clint Leemans miste zelfs een strafschop - bleef de schaal bij Gijs de Jong, die hem uiteindelijk weer meenam. Veel is er overigens niet aan de hand voor de Venlonaren, want de voorsprong is nog altijd aanzienlijk.

Vrijdag 21 april speelt het team van Steijn een uitwedstrijd bij FC Eindhoven. Bij een gelijkspel is het team alsnog kampioen van de Jupiler League.

Uitslagen Uitslagen Bekijk alle uitslagen in de Jupiler League. Stand Stand Bekijk de stand in de Jupiler League.

Alles voor trainers

Opleidingen van beginners tot het betaald voetbal

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen