Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Het Nederlandse voetbal staat stil bij vliegramp

KNVB Media
KNVB Media
2 december 2016, 10:09

Bij alle wedstrijden in het betaald voetbal zal dit weekend een minuut stilte in acht worden genomen. - Foto: KNVB Media

Aankomende speelronde is er bij alle wedstrijden in de Eredivisie en Jupiler League een minuut stilte om de slachtoffers van de vliegramp in Colombia te herdenken. Ook dragen alle spelers en arbiters rouwbanden.

Dat besluit nam de KNVB in overleg met de clubs uit het betaald voetbal. De KNVB vraagt ook alle amateurverenigingen een minuut stilte te houden bij wedstrijden van hun eerste elftal. 

Tragisch

Tijdens de ramp kwam een groot deel van de selectie van het Braziliaanse Chapecoense om het leven. “De Braziliaanse voetbalwereld is op tragische wijze in het hart getroffen. Op dit soort momenten is het van groot belang dat we laten zien dat de voetbalwereld een wereld van vriendschap, solidariteit en respect is. Het Nederlandse voetbal voelt grote betrokkenheid bij Brazilië en betuigt middels een minuut stilte en het dragen van rouwbanden steun aan de nabestaanden en overlevenden. Onze gedachten gaan dit weekeinde naar hen uit”, zegt operationeel directeur Gijs de Jong van de KNVB.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen