Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Organiseer een Sport EHBO- of Reanimatiecursus van het Rode Kruis bij jouw vereniging

KNVB Media
KNVB Media
14 september, 15:47

Het Rode Kruis biedt verschillende workshops en cursussen aan, waaronder een workshop die speciaal is ontwikkeld voor sporters en sportverenigingen. - Foto: KNVB Media

Blessures tijdens het voetbal; helaas zijn ze nauwelijks te voorkomen. Via het Rode Kruis kun je als vereniging een Sport EHBO- en reanimatiecursus of workshop organiseren. Zo zorg je er als club voor dat de juiste hulp wordt verleend bij bijvoorbeeld een verstuiking, een afgebroken tand of een medische noodsituatie zoals een hartstilstand.

Het Rode Kruis biedt verschillende workshops en cursussen aan, waaronder een workshop die speciaal is ontwikkeld voor sporters en sportverenigingen. Alle cursussen zijn eenvoudig in de kantine te organiseren en door iedereen te volgen.

De bijeenkomsten kunnen gevolgd worden door bijvoorbeeld vrijwilligers en leiders en spelers van teams. En het hoeft niet veel geld te kosten. De meeste zorgverzekeringen vergoeden een EHBO- en/of reanimatiecursus volledig of gedeeltelijk. Kijk voor meer informatie hierover op de website van het Rode Kruis.

Alle verenigingen die na het organiseren van een workshop of cursus minimaal 20 geslaagde cursisten hebben, krijgen een Rode Kruis EHBO-sporttas cadeau. Bij 100 geslaagde cursisten ontvangt de club zelfs een AED.

Bekijk hieronder de verschillende cursussen en bijeenkomsten waar verenigingen zich voor kunnen aanmelden.

Vanaf 8 deelnemers verzorgt het Rode Kruis de cursus in de kantine of een zaal op de vereniging. Interesse? Stuur een mail naar ehbooplocatie@redcross.nl.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen