Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Samenwerking met andere clubs? Stel de KNVB tijdig op de hoogte

KNVB Media
KNVB Media
21 april, 15:26

Bij alle samenwerkingen geldt de regel dat de leden lid blijven van de eigen vereniging. - Foto: KNVB Media

Het kan voorkomen dat een vereniging net niet genoeg spelers heeft om een team compleet te maken. Een goede reden om eens te kijken naar samenwerking met een of meerdere verenigingen uit de buurt. Samen is het wellicht wel mogelijk een team samen te stellen. Maar ook als twee of meer verenigingen een aantal leeftijdscategorieën of de hele jeugdafdeling willen samenvoegen om voetbal op verschillende niveaus aan te kunnen bieden, is dat mogelijk.

De KNVB biedt verenigingen de mogelijkheid om samen te werken. Hiervoor zijn speciale formulieren, waarmee de samenwerking bij de KNVB kan worden aangevraagd. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om met één team samen te werken (optie 1), maar ook met één of meerdere leeftijdscategorieën, bijv. alle JO19 spelers (optie 2) of de gehele jeugd (optie 3). Ook is het mogelijk om alle meisjes en vrouwen samen te laten spelen of alle senioren ter voorbereiding op een fusie. Vele verenigingen maken al gebruik van deze mogelijkheden.

Bij alle samenwerkingen geldt de regel dat de leden lid blijven van de eigen vereniging. Via een collectief verleende dispensatie worden de spelers speelgerechtigd gemaakt voor de samenwerking.

Bij alle samenwerkingen geldt de regel dat de leden lid blijven van de eigen vereniging

Formulier tijdig indienen

Gaat de vereniging komend jaar (opnieuw) een samenwerking aan, dan ontvangt de KNVB het formulier graag op tijd. Op het moment dat de KNVB tijdig op de hoogte is kunnen de competitieleiders direct aan de slag met de juiste teams als ze de competitie indeling maken. Let er als samenwerkende verenigingen op dat de teams bij de juiste vereniging (en dus niet dubbel) worden opgegeven. In het geval van een SJO/SVO of SSA, graag de teams onder deze entiteit opgeven.

In verband met de teaminschrijvingen en competitie-indelingen hanteert de KNVB een aantal deadlines. Hieronder de belangrijkste data op een rij:

  • 1 mei: Deadline aanmelden fusie; opheffen vereniging, wijzigen categorie A of stoppen met categorie A.
  • 1 juni: Deadline inleveren formulieren SJO, SVO en SSA (optie 3).
  • 1 juni: Start teaminschrijvingen.
  • 20 juni: Deadline teaminschrijvingen.
  • 20 juni: Inleveren formulieren samenwerken opties 1 en 2.

Op KNVB Assist vind je de formulieren en alle overige informatie over samenwerken. Er staat ook een stappenplan vermeld zodat de verenigingen zelf een start kunnen maken. Natuurlijk kun je altijd contact opnemen met de verenigingsadviseur in de regio.

Gecombineerde voetbalafdelingen Gecombineerde voetbalafdelingen Meer informatie en de formulieren voor een samenwerking zijn hier te vinden. Verenigingsondersteuning Verenigingsondersteuning Verenigingen die behoefte hebben aan ondersteuning kunnen hiervoor terecht bij de verschillende adviseurs. Op ieder gebied heeft de KNVB een expert in dienst die verenigingen persoonlijk op weg helpt.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen