Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Wedstrijd gestaakt; dit is de procedure

KNVB Media
KNVB Media
3 oktober 2018, 14:17

Zowel de scheidsrechter als de vereniging is verplicht om binnen drie werkdagen te rapporteren over het niet uitspelen van een wedstrijd. - Foto: KNVB Media

De meeste voetbalwedstrijden worden in één keer in z’n geheel gespeeld. In enkele gevallen gebeurt het dat de wedstrijd tussentijds gestaakt wordt. Soms vanwege weersomstandigheden of een ongeval, maar in bepaalde situaties ook vanwege andere voorvallen. De procedure bij dergelijke voorvallen wordt hieronder beschreven.

Zowel de scheidsrechter als de thuis- en uitspelende vereniging is verplicht om binnen drie werkdagen na de wedstrijddatum te rapporteren over het staken dan wel niet uitspelen van een wedstrijd. Het is belangrijk dat in deze rapportage zo duidelijk en uitgebreid mogelijk wordt omschreven wat en/of wie de reden is geweest van het staken. De rapportage van de (club-)scheidsrechter en die van de vereniging mogen niet identiek zijn. Dit betekent dat zij allebei onafhankelijk van elkaar moeten rapporteren. Onderaan deze pagina zijn de rapportformulieren te vinden die hiervoor gebruikt worden.

Er wordt na het staken van een wedstrijd dus geen automatisch bericht verstuurd vanuit de KNVB waarin wordt gevraagd te rapporteren. Indien de benodigde rapportages niet binnen de gestelde termijn van drie werkdagen na de wedstrijddatum zijn ontvangen, wordt er door middel van een rappelbrief alsnog gevraagd om te rapporteren. Aan deze automatische rappelbrieven zijn administratiekosten verbonden.

Rapportformulieren en handige documenten Rapportformulieren en handige documenten Voor gestaakte wedstrijden is een tweetal rapportageformulieren beschikbaar, bestemd voor de verenigingen en de scheidsrechter.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen